Politirazzia mot mistenkte IS-tilhengere i Köln

KJEMPER: Tyskland mistenker at 450 statsborgere har reist til Syria og Irak for å slutte seg til terrrorgruppen IS. Her fra en IS-kontrollert vaktpost ved Mosul i sommer. Foto:Stringer/iraq,Reuters

Tysk politi: Innbruddsraid for å støtte IS-krigere

BERLIN (VG) Tysk politi har pågrepet ni menn etter en stor-razzia mot det tysk presse omtaler som «jihadist-miljøer» i Köln.

  • Mona Grivi Norman

Artikkelen er over fem år gammel

Onsdag morgen slo politiet til mot flere titalls adresser i fylket Nordrhein-Westfalen, skriver nyhetsbyrået DPA.

Politiet skal ha arrestert ni menn mellom 22 og 58 år i aksjonen. Åtte av mennene er tyske statsborgere, og en er pakistansk statsborger.

Politiet mistenker flere av mennene for å være delaktige i en rekke innbrudd mot skoler og kirker i byer og tettsteder rundt Köln det siste året.

Pengene de skal ha fått fra innbruddet, skal ifølge politiet ha blitt brukt til å finansiere reiser for tyske fremmedkrigere til Syria og for å støtte kamphandlinger drevet av terrororganisasjonen IS i regionen, skriver DPA.

– Smuglet fremmedkrigere

Samtlige pågrepne er siktet for å ha deltatt i å forberede «opprørske handlinger». Syv av de pågrepne vil varetektsfengsles allerede onsdag, skriver avisen Bild.

Blant de arresterte er en 58 år gammel pakistaner mistenkt for smugling av radikale islamister fra Tyskland til Syria, og en 31 år gammel tysker som er mistenkt for rekruttering av jihadister og for å ha smuglet de til Syria.

Politiet skal også ha gjennomsøkt 20 leiligheter onsdag, og funnet flere falske pass og papirer, og penger som man mistenker skulle sendes til Syria.

240 politifolk

En etterforskningsgruppe skal ha jobbet med å nøste opp innbruddbanden og knytte den til miljøet siden mai 2013.

Over 240 politifolk skal ha deltatt i razziaen onsdag morgen.

Tysk etterretning anslår at rundt 450 mennesker har reist fra Tyskland til Syria for å slutte seg til de radikale islamske gruppene i Syria eller Irak.

Les også

Mer om

  1. Tyskland

Flere artikler

  1. Gikk til aksjon mot asylmottak - tror de har avverget terrorangrep mot Berlin

  2. Kjent islamist terror-pågrepet i Tyskland

  3. Terror-mistenkte skal ha tatt seg til Europa under dekke av å være flyktninger

  4. Jente (15) knivstakk politimann – mistenkes for IS-tilknytning

  5. Tysk etterretning: Slik er en typisk jihadist

  6. Tre pågrepet for terrorplanlegging i Madrid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder