MARKERING: Tusener av rødskjorter markerte søndag at det er fire år siden tidligere statsminister Thaksin Shinawatra ble avsatt i et kupp. Foto: AP
MARKERING: Tusener av rødskjorter markerte søndag at det er fire år siden tidligere statsminister Thaksin Shinawatra ble avsatt i et kupp. Foto: AP

Rødskjorter markerte fireårsdagen for kuppet i Thailand

UTENRIKS

Tusenvis av demonstranter samlet seg søndag i Bangkok for å markere fireårsdagen for kuppet i 2006.

Publisert:


Mer enn 5.000 regjeringsmotstandere marsjerte i gatene i sentrum av Bangkok.

Demonstrantene slapp 10.000 røde ballonger opp i lufta, og ropte slagord mot Thailands statsminister Abhisit Vejjajiva og andre regjeringsmedlemmer.

Også i byen Chiang Mai, 600 kilometer nord for hovedstaden, fylte såkalte rødskjorter gatene. Ifølge vitner deltok også her minst 5.000 personer i markeringen av fireårsdagen for kuppet som avsatte statsminister Thaksin Shinawatra.

Demonstrasjonene søndag skjedde i de samme gatene som i seks uker i vår var preget av voldelige gateslag. 91 personer, blant dem 11 soldater og politifolk, mistet livet i opptøyene i april og mai i år. Til sammen 1.800 personer ble såret i løpet av de voldelige ukene.

«Jeg har kommet hit på egen hånd», ropte de såkalte rødskjortene, og henviste til beskyldninger om at rødskjortebevegelsen er ledet og manipulert av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra. Thaksin ble avsatt i kuppet i 2006, etter fem år i statsministerstolen.

Thaksin har fra eksil i Dubai uttrykt støtte for rødskjortene, men han avviser å stå bak deres aksjoner (©NTB)

Her kan du lese mer om