OPPVISNINGSKAMP: Cliff Robinson (t.v.), Van Baker (i midten ) og Charles D. Smith er tre av de tidligere NBA-proffene som skal være med Dennis Rodman til Nord-Korea neste uke. Foto: AP

Rodman tar med seg tidligere NBA-stjerner til Nord-Korea

Onsdag skal Dennis Rodman lede et amerikansk stjernelag i en oppvisningskamp på Kim Jong-uns bursdag. - Basketdiplomati, kaller Rodman kampen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Eksentriske Rodman har utviklet et vennskap litt utenom det vanlige med Nord-Koreas diktator, og neste uke kommer Rodman igjen til landet for å showe for Kim Jong-un.

I forbindelse med diktatorens bursdag skal Rodman lede et lag av tidligere NBA-spiller mot et lag sammensatt av Nord-Koreas beste basketballspillere.

Lørdag offentliggjorde Rodman hvilke spillere som skal være med til Nord-Korea. Både Kenny Anderson, Cliff Robinson og Vin Baker skal være med på laget, skriver AP.

Anderson, Robinson og Baker ble alle på 90-tallet en eller flere ganger tatt ut til å spille den prestisjetunge oppvisningskampen NBA All Star, som er en oppvisningskamp hvor alle sesongens beste spillere møtes på to sammensatte lag. Andersen og Robinson spilte begge kampen i 1994, mens Baker var med fire år på rad mellom 1995 og 1998.

PÅ BALLEN: Dennis Rodman var før jul i Nord-Korea for å trene det nordkoreanske laget. Foto: DAVID GUTTENFELDER/AP

I tillegg til All Star-trioen skal også de tidligere NBA-proffene Craig Hodges, Doug Christie og Charles D. Smith være med på laget.

Selv kaller Rodman oppvisningskampen for «basketdiplomati».

- Vi gleder oss til å ankomme Pyongyang, møte innbyggerne og besøke ulike veldedige organisasjoner, sier Rodman til AP .

Amnesty International anslo i 2011 at rundt 200.000 mennesker holdes innesperret i fangeleirer i Nord-Korea, og den fargerike basketprofilen har tidligere fått kritikk for at han ikke vil snakke om Nord-Koreas mange brudd på menneskerettighetene.

- Jeg bryr meg ikke om hva dere tenker om Kim Jong-un. Jeg gir blanke i hva mennesker verden rundt tenker om ham. Han er min venn for livet, har Rodman tidliger uttalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder