EKSPRESIDENT: Alan Garcia var president i periodene 1985 til 1990 og fra 2006 til 2011. Foto: CRIS BOURONCLE / AFP

Perus tidligere president er død

Perus tidligere president Alan Garcia skjøt seg selv da politiet kom for å pågripe ham, bekrefter ekspresidentens advokat til en lokal tv-stasjon.

Onsdag døde den tidligere presidenten Alan Garcia (69) av skuddskader, melder nyhetsbyrået AFP. Garcia døde på sykehuset José Casimiro Ulloa i Peru.

Den nåværende presidenten i Peru, Martín Vizcarra, bekrefter nyheten på Twitter. Der sender han sine kondolanser til familien.

«Knust over den tidligere presidenten Alan Garcias død. Jeg sender mine kondolanser til hans familie og kjære», skriver Vizcarra.

Påtalemyndighetene hadde utsendt en arrestordre på 69-åringen, som var under etterforskning for korrupsjonsanklager. Garcia skjøt seg selv da politiet kom for å pågripe ham.

les også

Insider-reporterne: Opplever press fra kriminelle

Pluss content

Hendelsen fant sted i hjemmet til Garcia i hovedstaden Lima. Garcia ble umiddelbart fraktet til sykehus der han ble operert for skuddskader i hodet - men livet sto ikke til å redde.

Saken fortsetter under bildet.

Peruansk politi holder vakt utenfor sykehuset Casimiro Ulloa, hvor den tidligere presidenten Alan Garcia ble fraktet etter at han skjøt seg selv da politiet kom for å pågripe ham. Foto: Martin Mejia/AP/NTB scanpix

Ekspresidentens advokat, Erasmo Reyna, bekreftet hendelsen i en uttalelse utenfor sykehuset onsdag. I uttalelsen sa forsvareren at det har vært en beklagelig ulykke, der den tidligere presidenten valgte å skyte seg selv.

Garcia er en av til sammen tre tidligere peruanske presidenter som står overfor korrupsjonsanklager etter sine presidentperioder fra 2001 og framover.

les også

3,4 millioner har flyktet fra Venezuela

En domstol i Peru slo i november i fjor fast at Garcia ikke fikk lov til å forlate landet på 18 måneder mens myndighetene etterforsket anklager om korrupsjon i forbindelse med skandalen rundt den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht. Etter kjennelsen forsøkte Garcia å søke politisk asyl i Uruguay.

Garcia var president i periodene 1985 til 1990 og fra 2006 til 2011.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder