Foto: REUTERS TV / X00514

Drepte kvinner på fødeavdeling

Drepte kvinner på fødeavdeling

  • Kari Aarstad Aase

24 kvinner som nettopp hadde født, ble tirsdag brutalt skutt og drept på en fødeavdeling i Kabul. To kvinner ble skutt inne på selve fødestuen, skriver Guardian. En annen ble drept mens hun beskyttet babyen sin som lå i en kuvøse på nyfødtavdelingen.

les også

Fødeavdeling angrepet i Afghanistan: 18 spedbarn mistet mødrene sine


Foto: HEDAYATULLAH AMID / EPA

18 barn uten mamma

De fleste har enda ikke fått noe navn, og det var de døde mødrenes navn som ble ropt opp foran fedre og besteforeldre på plassen foran sykehuset etterpå, skriver avisen. I timene etter angrepet begynte sykehuset arbeidet med å identifisere de 18 nyfødte babyene som nå må ta fatt på livet uten mødrene.


Foto: Rahmat Gul / AP

Ingen har tatt ansvar

– Jeg er fortsatt i sjokk. Vi er vant til å se døde kropper, men det er noe annet å se en fødende mor som har blitt skutt, sier Afghanistans visehelseminister Wahid Majrooh, som var inne på sykehuset kort tid etter angrepet. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet, som er blitt fordømt over store deler av verden.


Foto: STR / AFP

To skjebner

En kvinne som var i fødsel med sitt andre barn, ble drept, det ufødte barnet døde også. En annen kvinne i fødsel overlevde sammen med sin nyfødte baby, og begge meldes å være i god behold.

Mer om

  1. Kabul
  2. Baby

Flere artikler

  1. Fødeavdeling angrepet i Afghanistan: 18 spedbarn mistet mødrene sine

  2. Terrorangrepet i Kabul: Hun ammet de morløse spedbarna

  3. USA mener IS står bak det brutale angrepet på en fødeavdeling i Afghanistan

  4. Terror mot nyfødte

  5. Pluss content

    Tre kvinner forteller: Derfor fødte vi uten jordmor