SKADET: Medlemmer av det syriske sivilforsvaret, også kjent som «de hvite hjelmene» bærer et ungt offer til en ambulanse etter at en bygning kollapset i forbindelse med et flyangrep i landsbyen Urm Al-Jaws i Idlib-provinsen.

SKADET: Medlemmer av det syriske sivilforsvaret, også kjent som «de hvite hjelmene» bærer et ungt offer til en ambulanse etter at en bygning kollapset i forbindelse med et flyangrep i landsbyen Urm Al-Jaws i Idlib-provinsen. Foto: ABDULAZIZ KETAZ / AFP

SOHR: 18 sivile drept i luftangrep i Syria

Minst 18 sivile ble drept i flyangrep mot de opprørskontrollerte områdene rundt Idlib i Syria søndag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

NTB-DPA-AFP

I tillegg ble rundt 40 personer såret i angrepet, som ble gjennomført av syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte, ifølge britiskbaserte SOHR. Målet var to landsbyer vest og sør for Idlib.

Tallet på drepte er ventet å stige, ettersom tilstanden er alvorlig for flere av de sårede. Det er også meldt om folk som er savnet eller fanget i ruinene etter angrepet.

les også

Jakten på Syrias verste krigsforbrytere

Pluss content

KOLLAPSET: Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene. Foto: ABDULLAH HAMMAM / AFP

En av de drepte var en borgerjournalist og fotograf i begynnelsen av 20-årene. Anas al-Dyab var medlem av redningsgruppen De hvite hjelmene og leverte stoff til nyhetsbyrået AFP. Han ble drept i et russisk flyangrep mot hjemstedet hans i Sheikhun, opplyser SOHR.

Siden slutten av april har styrkene til president Bashar al-Assad, med russisk flystøtte, drevet en stor offensiv i provinsene Hama og Idlib, de siste større områdene som kontrolleres av opprørerne i landet.

Så langt er 680 sivile drept i offensiven, inkludert 176 barn. Over 300.000 er drevet på flukt. Også søndag var det barn blant de drepte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder