UTE I HAGEN: Donald Trump holder tale utenfor Det hvite hus tidligere i dag. Ved hans venstre side står visepresident Mike Pence. Foto: ap/ntb scanpix

Trump villig til å møte Kim Jong-un

President Donald Trump sier han er villig til å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un «under rette omstendigheter».

  • NTB

– Dersom det er hensiktsmessig for meg å møte ham, så vil jeg absolutt gjøre det, sier Trump i et intervju med Bloomberg News mandag.

– Så lenge det er under de rette omstendigheter, så vil jeg det, legger han til.

Kort tid etterpå understreket Trumps talsmann Sean Spicer at det ikke er aktuelt å arrangere et møte mellom Trump og Kim.

– Det er innlysende at omstendighetene ikke er de rette i øyeblikket, sa Spicer og la til at dersom de to statslederne skal møtes, er det et minstekrav at Nord-Korea stanser sin provoserende atferd.

Få innsikt: Trumps utenrikspolitiske værvarsel

Motstridende uttalelser

Trump-administrasjonen har tidligere sagt at de ønsker å få til en dialog med regimet i Nord-Korea for å få en løsning på den betente situasjonen mellom de to landene.

Samtidig har Trump sagt at han ikke vil nøle med å gå til militært angrep på Nord-Korea dersom ikke landet slutter å true USA.

Regimet i Pyongyang har den siste tiden gjennomført en rekke rakettester og kommet med trusler mot både USA og Sør-Korea.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder