FREMDELES SAVNET: «Berserk» sendte ut nødmelding tirsdag morgen, og besetningen har fremdeles ikke latt høre fra seg. Foto: Jarle Andhøy

Et døgn før redningen er fremme hos «Berserk»

Kjendisbåten har ikke gitt lyd fra seg på ett døgn - fremdeles savnet i Sørishavet

(VG Nett) Seilbåten «Berserk» er fremdeles savnet i Sørishavet og redningssentralen på New Zealand har ikke hørt noe fra mannskapet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Sentralen sendte ut en båt for å lete etter Berserk i går, men båten gikk tom for drivstoff og måtte snu.

BAKGRUNN: «Berserk» savnet i Sørishavet

- Vi har sendt båten «Steve Irwing» for å lete etter den, men de kommer ikke frem før i morgen, sier Nick Churchousi ved redningssentralen på New Zealand til VG Nett i 06-tiden norsk tid onsdag morgen.

Det vil ta et døgn før redningsbåten er fremme.

Mannskapet på «Berserk» har ikke gitt lyd fra seg siden en av nødpeilerne ble utløst 05.20 tirsdag morgen norsk tid. Da var skipet rundt 18 nautiske mil nord for Scott-basen i Antarktis. Været var da svært dårlig, med opp til åtte meter høye bølger og orkan på 60-80 knops styrke.

- Bekymret

Seilbåten er kjent fra flere realityserier. Det skal ha vært fem personer med på ekspedisjonen, to av dem skal være på vei mot Sydpolen, mens det skal ha vært tre personer igjen i båten.

Fire av personene som er med på ekspedisjonen er norske, ifølge Hovedredningssentralen.

På redningssenteret på New Zealand er de bekymret.

- Dette er ikke vanlig og vi er selvfølgelig bekymret for hvordan det går med alle de som er involvert og familien deres, sier Churchousi.

Onsdag morgen er været i området blitt betraktelig bedre.

- Vinden har løyet litt fra 80 til 50 knop og bølgehøyden er på 3-4 meter, men det er dårlig sikt i området, sier Finn-Tore Sortland ved Hovedredningssentralen i 7-tiden onsdag morgen.

Forberedt

VG Nett var i går i kontakt med Alex Rosén som tidligere har seilt med skipet. Han sier han er bekymret, men tror ikke det har tilstøtt mannskapet noe.

- Jarle har seilt der før, og vet at det ofte blåser orkan. Du reiser ikke til Sørishavet uten å være forberedt, sa han.

Fullastet

Ifølge kaptein Jarle Andhøys blogg var skipet på vei til Ross Shelfen.

«Skuta er klargjort, besetningen er fulltallig, og som første norske skute siden FRAM skal Berserk seile til Ross Shelfen, med verdens ende som sitt mål. Fra New Zealand går kursen gjennom "The roaring 40`s, The furious 50`s og screaming 60`s". Skuta er fullastet langt over lastemerket, men ishavsekspedisjoner krever mye utstyr og fuel.»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder