NORSKE LEGER PÅ AL-SHIFA SYKEHUS: De to norske legene Erik Fosse og Mads Gilbert er nå i gang med å forberede en katastrofeplan i tilfelle en israelsk bakkeinvasjon. Foto: AFP

- Vi jobber som gale

Norske leger midt i Gaza-krigen:

(VG Nett) Mens Israel intensiverer bombardementet av Gazastripen fortsetter legene Mads Gilbert og Erik Fosse å behandle palestinere sm blir skadet av det israelske bombardementet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Erik Fosse og Mads Gilbert er i Gaza på vegne av

Erik Fosse, krigskirurg og leder av NORWAC. Foto: Scanpix

hjelpeorganisasjonen Norwac, som har sitt utspring fra den norske solidaritetsbevegelsen med Palestina.

- Nå har de akkurat bombet en moské og vi har fått inn en masse skadede. Jeg vet ikke helt hvor mange det er, men jeg tror det dreier seg om 15-20 mennesker, sier Erik Fosse på telefon fra sykehuset Al-Shifa i Gaza by til VG Nett.

Anestesioverlege Mads Gilbert er i Gaza. Foto: Scanpix


Han forteller at han og anestesilegen Mads Gilbert fra Universitetssykehuset i Nord-Norge i dag har arbeidet med en katastrofeplan i tilfelle en israelsk bakkeinvasjon. Israelsk og internasjonal presse melder om at artilleribombardemant fra bakkestyrker oppmarsjert langs Gazastripen tyder på at en bakkeinvasjon kan være nært forestående.

De norske legene:- Pasient døde på operasjonsbordet

- Folk har ingen steder å dra

Israel har i dag sluppet løpesedler over Gazastripen der de oppfordrer beboerne om å rømme fra husene.

- Det har vært veldig stor aktivitet her i dag, de har sluppet løpesedler over Gaza by om at folk skal flykte fra husene sine, men de har ingen steder å dra. Det har vært stor bombeaktivitet og en jevn strøm av skader.

457 er drept og 2300 skadede så langt i løp av den åtte dager lange israelske luftoffensiven, melder den arabiske tv-kanalen Aljazeera.

LES SISTE NYTT FRA MIDTØSTEN PÅ VG NETT

- Vi blir

Israelsk presse melder om at artilleribombardementet fra israelske bakkestyrker er et tegn på at en bakkeinvasjon på Gazastripen kan være i gang. Men de norske legene har ikke planer om å evakuere i tilfelle en israelsk invasjon.

- Vi jobber som gale her. Hvis det blir invasjon trengs vi vel enda mer, tenker, jeg, sier Fosse.

Konflikten mellom Israel og Hamas gikk lørdag inn i sin andre uke med nye israelske rakettangrep fra luften, og for første gang i denne fasen av konflikten tok Israel i bruk artillerigranater, som skytes fra bakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder