I TUSEN KNAS: Slik så det ut da glassbordet fra IKEA knuste i tusen biter. Jonas og Anu Lehman er fortsatt sjokkerte over hendelsen lørdag. Her med barna Tilda (3) og Wilson (1). Foto: Stefan Jerrevång

Glassbord fra IKEA knustes over Wilton (1)

(VG Nett) Da ettårige Wilton krøp under glassbordet fra IKEA sprengtes glassplaten på bordet i tusen biter.

Hanne Kristine Fjellheim
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Nå slår familien til gutten alarm om hva som kunne ha skjedd, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

- Glassbitene kunne ha kuttet opp halsen hans, sier hans far, Jonas Lehman.

Tusenvis av glassprosjektiler

Familien på fire, som er fra svenske Haninge syd for Stockholm, satt i stuen og så på TV da hendelsen inntraff lørdag ettermiddag.

Wilton lekte på gulvet og ante fred og ingen fare da han krøp innunder stuebordet av herdet glass fra IKEA. Plutselig smalt det, og tusenvis av glassprosjektiler føk gjennom stuen.

- Jeg har fortsatt vondt i ørene av smellet. Jeg har vært med i en alvorlig bilulykke, men dette laget en høyere lyd, sier Lehman til den svenske avisen.

I sofaen satt Lehman med sin kone Anu og datteren Tilda (3) i sjokk. Han sier at Wilton heldigvis bare fikk småskrammer som kunne plastres, men at det fort kunne gått mye verre.

- Det fantes store biter på ett kilo som kunne ha kuttet opp halsen hans, sier tobarnsfaren.

Herdes på en spesiell måte

Da familien kontaktet IKEA sendte firmaet i løpet av kvelden en person til å rydde opp i leiligheten for familien. Interiørgiganten sier til Aftonbladet at sikkerhet er utrolig viktig for dem.

- Våre teknikere kommer til å undersøke bordet. Om det viser seg at det var noe feil på bordet kommer vi naturligvis til å handle. Men vi er glade for at familien ringte med en gang. Sikkerhet er utrolig viktig for oss, sier informasjonssjef i IKEA Sverige, Ivana Hrdlickova.

Aftonbladet har også vært i kontakt med Professor Bertil Fredlund, som er sjef for glassforskningsinstituttet i Växö. Han sier at herdet glass er behandlet på en spesiell måte for å gjøre glasset sterkere.

- Men da må prosessen gjøres riktig. I dette tilfellet antar jeg at det har skjedd en feil da bordet har blitt behandlet, sier Fredlund.

SMÅSKADET: Wilton fikk noen små kuttskader i ansiktet av den dramatiske hendelsen. Foto: Privat

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder