Politiet: - To selvmordsbombere sto bak

Her går bomben av på Marriott-hotellet

(VG Nett) Bilder fra et overvåkningskamera viser at bomben på JW Marriott-hotellet i Jakarta eksploderer i det en mann går inn i lobbyen.

  • Andreas Fosse

Artikkelen er over ti år gammel

Det var natt til fredag norsk tid at to bomber gikk av i to av Jakartas luksushoteller. Først smalt det på hotellet JW Marriott, og overvåkningsbilder viser at det smeller i det en mann går inn i lobbyen, og han forsvinner i en røyksky.

Indonesias nasjonale politisjef Bambang Hendarso Danuri sier at det var to selvmordsbombere som sto bak aksjonen, og at politiet jakter flere gjerningsmenn ansvarlig for bombene.

Politiet jobber med å identifisere selvmordsbomberne samt fire andre uidentifiserte omkomne.

Det er foreløpig ukjent hvordan det går med mannen som vises på overvåkningskamera og om han kan ha vært involvert i bombeaksjonen.

Bildene ble vist på den indonesiske kanalen TV One.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OVERVÅKNINGSBILDER: Disse bildene, hentet fra et overvåkningskamera på JW Marriott i Jakarta, viser den ene bomben gå av. Foto: Reuters

Norsk kvinne skadet

Like etter eksplosjonen på JW Marriott går det av en ny bombe på Ritz Carlton. Til sammen blir minst åtte personer drept, og rundt 50 skadet. En norsk kvinne er blant de skadede, men hun skal ifølge underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet være lettere skadet.

To australiere og en newzealander er trolig blant de omkomne.

LES OGSÅ:Nordmann måtte evakuere etter bombetragedie

Glass blåste ut av hotellene, og biter av glass og andre deler fra hotellet landet på gaten utenfor. Tykk røyk steg ut fra hotellene.

Flere øyenvitner har fortalt om den dramatiske situasjonen. En sier blant annet at hele hotellet ristet da bomben gikk av.

LES OGSÅ:Manchester United skulle bo på eksplosjonshotell

Artikkelen fortsetter under bildet.

DØD: En av de omkomne blir fraktet bort fra Marriott-hotellet. Foto: Reuters

- Forkledd som gjester

Etterretningskilder sier at et av hotellrommene ble brukt som kontrollrom for bombeaksjonen, og politisjef i Jakarta Wahyono sier til AP at det var flere gjerningsmenn.

- De var forkledd som gjester, og de bodde på rom 1808, sier han.

Flere medier melder at det kan være al-Qaida-relaterte militante gruppen Jemaah Islamiah som står bak. Denne terrorgruppen har stått bak flere bombeangrep i Indonesia de senere årene.

LES OGSÅ:- Skremmende om Jemaah Islamiah er tilbake

I oktober 2002 ble to nattklubber på Bali angrepet, og 202 personer, mange av dem turister, ble drept. Jemaah Islamiah ble beskyldt for å være ansvarlig for angrepet.

Mer om

  1. Indonesia

Flere artikler

  1. - Bygningen beveget seg mye, det var glass overalt og mye blod

  2. Noordin Mohamed Top er etterlyst for Bali-terror: Mistenkt for bombeangrepet i Jakarta

  3. - Her sjekker bombemannen inn på hotellet

  4. - Etterforsker om selvmordsbombere sto bak

  5. - Har funnet laptop brukt i bombeangrepet i Jakarta

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder