Norsk kristenavis fordømmes i Saudi-Arabia

Den norske kristenavisen Magazinet blir skarpt fordømt av Den islamske konferanseorganisasjonen OIC for å ha publisert omstridte karikaturtegninger av profeten Muhammed.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Det var onsdag at den mektige organisasjonen som har 57 nasjoner som medlemmer, uttrykte den skarpe fordømmelsen av Magazinet for å ha trykket bildene som tidligere er publisert i Jyllands-Posten, og som har utløst voldsomme protester fra muslimske miljøer både i Danmark og i den islamske verden.

OIC fordømmer på det skarpeste «trykkingen av blasfemiske og fornærmende karikaturer av profeten Muhammed i det norske bladet Magazinet etter at de tidligere ble trykket i Jyllands-Posten,» heter det i en erklæring som ble sendt til nyhetsbyrået AFP.

OICs generalsekretær Ekmeleddin Ihsanoglu mener at «slike islamofobiske handlinger går langt ut over ytringsfriheten og pressefriheten fordi de dypt sårer følelsene til en femdel av menneskeheten», ifølge erklæringen.

Han appellerte til ledende figurer i den kristne og jødiske verden som hittil har arbeidet for dialog, om å ta et standpunkt i saken, som han mener krenker internasjonale prinsipper og verdier som ligger innbakt i forskjellige FN- resolusjoner.

Magazinet trykket 10. januar de samme tegningene som Jyllands-Posten trykket i september i fjor. Redaktør Vegard Selbekk skrev i forbindelse med publiseringen at han er lei av at ytringsfriheten forfaller. Han viser til drapet på den nederlandske filmregissøren Theo van Gogh i 2004 som et eksempel på at ytringsfriheten blir truet av en religion som ikke er redd for å bruke vold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder