UTRYKNING: Store styrker var i aksjon på industriområdet der skytingen fant sted fredag. Foto: Matt Marton / AP / TT NYHETSBYRÅN

Politiet i Aurora: Fem drept i skyting på fabrikk i USA

Politiet opplyser at gjerningspersonen er skutt og drept, og at det er fem ofre som er bekreftet drept på en fabrikk i byen Aurora i delstaten Illinois i USA. De sier han skulle få sparken fredag.

Politisjef i Aurora, Kristen Ziman, opplyser på en pressekonferanse 00.40 norsk tid at fem ofre er drept i masskytingen i Aurora. Flere politifolk er skutt og gjerningspersonen, Gary Martin (45), ble også skutt og drept.

På en pressekonferanse senere på kvelden sier Ziman at de tror Martin hadde jobbet ved fabrikken i 15 år og skulle få sparken fredag.

les også

Ringte politiet etter bank-skyting: «Jeg har drept alle»

Pressekontakt i politiet, Bill Rowley, sier i etterkant av konferansen at de ikke er sikre på om gjerningspersonen er blant de fem drepte, eller om det totale dødstallet er seks personer.

I tillegg er fem politibetjenter skutt og skadet. En sjette betjent behandles for en kneskade.

SKYTING: Både politi og ambulanser rykket ut til industriområdet der det ble meldt om skyting. Foto: Bev Horne / AP/ TT NYHETSBYRÅN

Skjøt på politiet

Ifølge Ziman fikk politiet flere meldinger om en skyteepisode på en fabrikk i Arthur Avenue rundt klokken 13.24 fredag.

– Betjentene ankom 13.28 og ble umiddelbart beskutt. To av de første fire som ankom ble skutt. Flere styrker ankom, og ble også beskutt. Totalt er fem betjenter truffet av skudd, sier hun.

les også

Politimann skutt av kollega under masseskyting

– De andre betjentene på stedet fant skyteofre inne i bygningen. På nåværende tidspunkt har vi fått bekreftet at fem ofre er omkommet.

Skal være ansatt

Politiet tror gjerningspersonen Gary Martin var ansatt ved fabrikken, men vet ikke hva motivet for skytingen er.

Politisjefen forteller at flere patruljer tok seg inn i bygningen, som er på hele 2700 kvadratmeter, og lokaliserte gjerningspersonen. De skjøt mot ham og han ble drept.

Så langt har politiet ikke identifisert de omkomne. De varsler en ny pressekonferanse klokken 21 lokal tid - 04 natt til lørdag norsk tid.

– En skam at massskytinger er blitt vanlige

Ordfører i Aurora, Richard Irvin, sier det er en skam at masseskytinger har blitt så vanlig i USA.

– Det er en skam at en kald og hjerteløs gjerningsperson kan være så egoistisk at han tror han har rett til å ta uskyldige liv. Vi som samfunn kan ikke tillate at disse forferdelige handlingene blir vanlige, sier han på pressekonferansen.

ANSATTE: Arbeidere ved fabrikken blir eskortert bort etter skytingen fredag. Foto: SCOTT OLSON / GETTY / AFP

Bilder fra stedet fredag kveld norsk tid viser et stort politioppbud.

21.45 norsk tid meldte politiet i Aurora at det foregikk en pågående situasjon, og ba folk om å holde seg unna området. Noe senere opplyste politiet om at «skytteren ikke lenger utgjør en trussel for området» , mens lokale myndigheter meldte på Twitter at den mistenkte gjerningspersonen var anholdt.

Politifolkene skal være i stabil tilstand. Et lokalt sykehus melder på Twitter at de behandler to pasienter for skader som ikke er livstruende.

FABRIKK: Skytingen fant sted på et fabrikkområde i byen Aurora. Foto: Bev Horne/Daily Herald/AP

– Så skytter

Byen Aurora er en forstad til storbyen Chicago, og er kjent som en industriby.

John Probst, som jobber ved Henry Pratt-fabrikken, forteller at han flyktet ut av bygningen, ifølge ABC 7 Chicago. Da skal han ha sett en mann med en pistol med lasersikte. Han skal ha gjenkjent mannen som en kollega.

les også

Chicago-drapsmann oppsøkte eksen før masseskyting

En ansatt i bygningen der skytingen foregikk forteller til ABC News at hun er uskadet, men opprørt over hendelsen. En annen person som oppholder seg i nærheten forteller ifølge ABC News at søkte tilflukt i et skap.

STORT POLITIOPPBUD: Bilder fra stedet viser stor oppbud av både politi, ambulanser og brannvesen. Foto: Bev Horne/Daily Herald/AP

Som følge av skyteepisoden meldte skoledistriktet at de holdt elevene inne, og flere skoler gikk i «lockdown».

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder