Sammenlignet Bush med mafiaboss

NEW YORK (VG) John Kerry gikk rett på offensiven i nattens debatt og mente president George W. Bush er like troverdig som TV-mafiabossen Tony Soprano.

 • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

KAMPHANER: Senator John Kerry og president George W. Bush hilser på hverandre før nattens TV-debatt i Temple, Arizona. Foto: REUTERS

Det meget harde angrepet mot presidenten satte tonen for innledningen av nattens TV-debatt: John Kerry fortsatte der han slapp etter den andre debatten sist fredag ved å hamre løs på president Bush.

Gang etter gang minnet Kerry millioner av velgerne foran TV-skjermene om alt han mener har gått galt under den sittende presidenten. Debatten i natt handlet om innenrikspolitikk - som regnes som Kerrys sterkeste kort i valgkampen.

I natt handlet det meste om helse, skatt, arbeidsledighet og økonomi i USA.

- Presidenten har snudd ryggen til velstanden i dette landet, tordnet Kerry.

- Tomme løfter

President Bush har slitt i motbakke etter sin svake innsats i den første debatten 30. september, og hadde stort press på seg i natt. Nok en svak debatt kunne ha ødelagt sjansene for å bli gjenvalgt.

- Dette er tomme løfter, mente Bush om alle forslagene og planene til Kerry i nattens debatt. Bush gjenok flere ganger at den eneste måten motstanderen kan få råd til å betale for alt han har lovet, er å øke skattene, og dermed bryte løftet han ga velgerne i den forrige debatten.

Da VG gikk i trykken klokken 03.45 i natt, norsk tid, var debatten kommet halvveis. Det umiddelbare inntrykket da var at Kerry hadde vært noe vassere og noe mer offensiv enn Bush.

Men Bush var også beinhard. Han stemplet Kerry som vinglete og skatteglad, og mente velgerne ikke kunne stole på senatoren fra Massachussetts.

- Motstanderen min snakket denne helgen om hvordan terrorisme bør bli redusert til en plage, og sammenlignet det med prostitusjon og gambling. Jeg mener denne holdningen og slike synspunker er farlige, sa Bush om Kerry.

Avgjørende debatt

Debatten i natt ble regnet som avgjørende for utfallet i presidentvalget 2. november. Før den første debatten i Florida 30. september ledet George W. Bush stort på meningsmålingene, men etter to meget sterke debattframtredener av Kerry og e'n svært svak av Bush, har Kerry spist opp hele forspranget til Bush.

Før nattens tredje og siste sluggerfest lå Bush og Kerry så å si likt på meningsmålingene. ABC News hadde 48 prosent oppslutning til begge, USA Today/CNN har Kerry i ledelsen med 49 prosent mot Bush 48.

Mer om

 1. Presidentvalget i USA

Flere artikler

 1. Vil grille Bush på økonomien

 2. Bitter kamp om hvem som vant

 3. Slåss om alt før TV-debattene

 4. Kerry leder presidentracet

 5. Knekkes av kaos

Fra andre aviser

 1. Like forskjellig i stil som i innhold

  Bergens Tidende
 2. Kamp til målstreken

  Bergens Tidende
 3. Klart for TV-duell i natt

  Aftenposten
 4. Bush satser sterkt på revansj i nattens debatt med Kerry

  Aftenposten
 5. Huset Reagan bygget

  Bergens Tidende
 6. - Vi skal ikke vise svakhet

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no