REDNINGSARBEID: Pakistanske redningsarbeidere står på for å få reddet folk ut av den kollapsede bygningen i Islamabad. Foto: AFP

REDNINGSARBEID: Pakistanske redningsarbeidere står på for å få reddet folk ut av den kollapsede bygningen i Islamabad. Foto: AFP

Norsk kvinne savnet

Hundrevis kan ha omkommet i jordskjelv i Sør-Asia

(VG Nett) Norske myndigheter får ikke kontakt med én norsk kvinne i Pakistan. Kvinnen bodde i en boligblokk som raste sammen i jordskjelvet lørdag morgen.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Norges ambassadør i Pakistan, Janis Bjørn Kanavin, opplyser til VG Nett at kvinnen bodde i en boligblokk i Islamabad, som har rast sammen.

- Deler av en stor boligblokk her i Islamabad har rast sammen. Så vidt vi vet bodde kvinnen, som vi nå ikke kommer i kontakt med, i den blokken, sier Kanavin.

Boligblokken skal ha vært 12 etasjer høy og ha rommet rundt 75 leiligheter. Nå er store deler av den lagt i ruiner og redningsmannskaper jobber for fullt med å redde ut folk som sitter fast.

Den savnede kvinnen er norsk-pakistansk, og skal ha vært på ferie i hjemlandet.

- Vi vet ikke om kvinnen har forlatt leiligheten og befinner seg på motorveien til Lahore, men jo lengre tid som går før vi får kontakt med henne, jo dårligere er prognosene, sier Kanavin til NTB.

Boligblokken som raste sammen skal huse en god del utenlandske turister. Ifølge det svanske nyhetsbyrået TT bodde seks svenske familier i blokken.

Svensk UD har kommet i kontakt med samtlige av familiene, utenom én som de frykter at kan ha blitt rammet av skjelvet.

Også en egyptisk diplomat som bodde i blokken skal være savnet, ifølge NTB.

Frykter store dødstall
Det var grenseområdet mellom Pakistan og India som ble hardets rammet av jordskjelv lørdag morgen.

Ifølge pakistanske myndigheter kan hundrevis av mennesker ha omkommet i jordskjelvet som kunne merkes både i Afghanistan, Pakistan og Indias hovedsteder.

Den norske ambassaden i Islamabad er i beredskap etter skjelvet, men problemer med telefonnettet gjør at mange har hatt problemer med å komme gjennom.

Ikke styrket beredskap
UD opplyser om at ambassaden allerede har vært i kontakt med 20-30 nordmenne som er registert i området. Alle disse skal være i god behold.

- Det finnes også mange uregistrerte nordmenn i området, så ambassaden står klar til å reagere på meldinger som kan komme inn, sier Shaw.

I India er det registrert 60 nordmenn, men ingen av disse skal være i det rammede området.

Jordskjelvet, som målte 7,6 på Riecters skala, rammet både India, Afghanistan og Pakistan. I Bagh-distriktet i Kashmir nord i Pakistan er en hel landsby utslettet.
Utenriksdepartementet hadde lørdag formiddag ikke tatt stilling til om kriseberedskapen ved ambassaden i Pakistan skal forsterkes med flere personer.

- Foreløpig har vi ikke forsterket kriseberedskapen, men vi vurderer situasjonen fortløpende, sier Shaw til VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder