Nordmenn spiller om 17 mill. i pokerpott

Odd Erlend Jensen (21) fra Bodø er en av seks nordmenn som kan vinne rekordpotten på 17 millioner kroner i poker-VM i Las Vegas.

  • Line Kaspersen
Publisert:

I natt satt han dypt konsentrert i timevis ved et innrøkt spillebord i kasinoet Binion's Horseshoe i glamourbyen Las Vegas i USA.

Det handler om store penger: 10000 dollar - 70000 norske kroner - må pokerspillerne ut med for i det hele tatt å få lov til å starte i finaleomgangen. Enkelte har kvalifisert seg via Internett og satellittspill.

800 spillere

Etter at VM ble innledet i midten av april, er det nå over 800 spillere som kjemper om rekordpotten på 2,4 millioner dollar - cirka 17 millioner kroner. Seks av dem er nordmenn. Samtlige spilte i natt første runde i den avgjørende finalen i World Championship Event Texas Hold'em.

Fire dagers spill gjenstår før vinneren kåres fredag.

Vinner Odd Erlend Jensen, kan han bli den yngste seierherren noensinne i et poker-VM.

Pokerforum

Jensen tok en 1. og 2. plass i NM i poker i mars i år og satser på å gjøre det godt i Las Vegas også.

- Men det er tøff konkurranse. Beinhardt. Og en lang vei å gå før en vinner er kåret, sier Frode Fagerli på telefon fra Las Vegas til VG.

Fagerli deltar ikke selv i konkurransen, men følger de norske spillerne tett i VM og er selv en del av det norske pokermiljøet. Blant annet har han startet et norsk pokerforum på nettet.

- Hva skal til for å bli en god pokerspiller?

- For å spille godt, må du ha evnen til å se iskald ut. Bløffe motstanderen og fange opp svakheter. Rett og slett ha et pokerfjes, sier Fagerli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder