Kerry tar liten ledelse

John Kerry tok en svak ledelse over George W. Bush på Reuters daglige meningsmåling lørdag.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Ifølge målingen som er gjort av Zogby International, har Kerry tatt en ledelse på 47 prosent mot president Bushs 46 prosent. På fredagens måling lå de to likt.

Statistisk er dette likevel så godt som uavgjort, siden feilmarginen er på 3 prosentpoeng. Ingen av de to kandidatene har greid å nå opp i 50 prosent siden den daglige målingen ble innledet 7. oktober, men Kerry har i de siste dagene sakte, men sikkert, innhentet Bushs lille forsprang.

Ifølge Zogby-instituttet har Bush solid støtte blant republikanske velgere, investorer, ektepar og evangeliske kristne. Kerry på sin side har økt sin støtte blant unge, nye velgere og blant svarte og spansktalende.

Men Kerry har fortsatt bare støtte fra 84 prosent av de svarte, mindre enn de 90 prosentene som Al Gore fikk ved forrige valg. Nedgangen er nok til å være avgjørende i noen av vippestatene dersom det blir et jevnt valg.

Bush kan registrere litt framgang i noen av vippestatene og leder i Ohio, Colorado, Iowa, Michigan, New Mexico og Nevada. Kerry på sin side leder i Florida, Minnesota, Pennsylvania og Wisconsin, ifølge målingen.

Ved forrige valg hadde Bush en ledelse på 4 prosentpoeng over Al Gore på Reuters-målingen på samme tidspunkt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder