GIR SEG: Facebook-toppen Alex Stamos forlater selskapet til sommeren etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av misvisende informasjon. Foto: SCANPIX

Facebooks sikkerhetssjef går av

Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Stamos omtaler selv sin avgang på Twitter, og skriver at han fram til avgangen vil ha en mindre fremtredende rolle i selskapet.

– Til tross for ryktene er jeg fortsatt fullt engasjert i mitt arbeid i Facebook, skriver han.

– Det er sant at min rolle har endret seg. Jeg bruker for tiden mer tid på å se på nye sikkerhetsrisikoer og jobbe med valgsikkerhet, legger han til.

Sterk stemme internt

Stamos skal ha sagt at han ville forlate Facebook i desember, men at han ble overtalt til å bli til august for å følge med på overgangen av sitt ansvarsområde. Samme måned ble hans ansvar i selskapet overført til andre, sier anonyme kilder til The New York Times.

les også

Facebook suspenderer dataselskap tilknyttet Trumps valgkamp

Stamos har vært en sterk stemme i Facebook under arbeidet med å undersøke og avsløre russisk aktivitet på det sosiale mediet, noe som ifølge de anonyme kildene ofte har frustrert andre ledere i selskapet.

The New York Times skriver at Stamos' avgang er et tegn på at det er økte spenninger i virksomheten.

Uro rundt analyseselskap

Mandag uttalte analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto Donald Trumps valgkamp, at de avviser anklagene om at selskapet har misbrukt data om millioner av Facebook-brukere i valgkampen.

Russiske «eks-troll» forteller: Slik var det å jobbe på trollfabrikken

Ifølge avisene New York Times og britiske Observer dreier anklagene seg om at Cambridge Analytica brukte opplysningene fra Facebook-brukerne til å utarbeide en programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg, og at resultatene ble solgt til Trumps valgkamp.

Tirsdag vil britiske tilsynsmyndigheter gå rettens vei for å søke om en ransakingsordre for å gjennomgå Cambridge Analyticas dataservere fordi selskapet ikke har vært samarbeidsvillig, melder AFP.

Facebook-aksjen falt 6,8 prosent på Wall Street mandag i kjølvannet av helgens avsløring i flere britiske og amerikanske medier.

SE VIDEO: Slik gjenkjenner du fake news:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder