EVAKUERT: Politiet evakuerte Opal Tower i Sydney sent julaften, og hadde en inspeksjon 1. juledag. Foto: SAEED KHAN / AFP

51 leiligheter skadet i høyblokk i Sydney - resten får flytte hjem

Myndighetene har latt de fleste beboerne flytte hjem etter at det var frykt for at en høyblokk i Sydney skulle rase sammen. Men 51 leiligheter vurderes som usikre.

Publisert:

Over 3000 personer ble julaften evakuert etter at beboere hørte knakelyder og smell fra den over 30 etasjer høye boligblokken Opal Tower ved Olympic Park i den australske storbyen.

Like etter midnatt natt til 1. juledag tillot politiet beboere fra 341 leiligheter å flytte hjem, men flere beboere har sagt de ikke vil dra hjem da det ikke føles trygt.

les også

Sinne og uvisshet etter storbrannen i London

Samtidig er 51 leiligheter erklært utrygge. Ifølge brannsjef Adam Dewberry er problemet en lokal konstruksjonsfeil i en søyle i bygningen, som påvirker 51 leiligheter gjennom hele byggets høyde.

Han forteller til Sydney Morning Herald at de ble tilkalt fordi beboerne i tre av disse leilighetene ikke fikk åpnet dørene sine.

– Der bygningen hadde beveget seg litt, forårsaket det at dørene kilte seg fast og ikke kunne åpnes. Det satte i gang vår utrykning, så brannvesen og politi gikk inn og fikk disse menneskene ut, sier han til avisen.

les også

London-brannen: Forteller om hjerteskjærende samtaler fra flammeinfernoet

Det er uklart hvor mange som bor i de berørte leilighetene, men rundt 300 ble evakuert fra blokken totalt. De ble geleidet inn i hjemmene sine av politiet, slik at de kunne hente ut personlige eiendeler.

Høyblokken, som hadde en prislapp på nærmere 1,5 milliarder kroner, sto klar i august.

Ingeniører og bygningsforvaltere overvåker fortsatt bygningen tirsdag. Totalt er det 392 leiligheter i bygget.

Ifølge The Australian beveget bygget seg én til to millimeter.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder