KOMITEEN BAK: Donald Trump, her avbildet i Oval Office 11. desember. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

Avis: Trumps innsettelseskomité etterforskes

Amerikansk politi etterforsker om komiteen bak innsettelsen av president Donald Trump misbrukte 107 millioner innsamlede dollar, skriver Wall Street Journal.

uvakt@ntb.no

Avisen får opplysningene fra personer som er kjent med etterforskningen knyttet til innsettelsen for snart to år siden.

Det er statsadvokaten i Manhattan som står for etterforskningen, som foreløpig er i en tidlig fase, skriver Wall Street Journal.

les også

Russland-etterforskningen: Fire tidligere Trump-medarbeidere er til nå idømt fengsel

De etterforsker også om noen av komiteens største donorer ga penger i bytte mot å få tilgang til Trump-administrasjonen, politiske gjenytelser eller å påvirke Trump-administrasjonens standpunkter, får avisen opplyst.

Å gi penger i bytte mot politiske tjenester kan være i strid med korrupsjonsloven. Å overføre penger fra en organisasjon som har vært registrert som veldedig, kan også være i strid med loven.

les også

Spionsiktet russer erklærer seg skyldig

Richard Gates, som har vært nestleder i komiteen, har vært i avhør med etterforskerne i forbindelse med saken. Han skal ha møtt på statsadvokatens kontor og møtt etterforskere i Robert Muellers Russland-etterforskning. Gates er sammen Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort tiltalt for hvitvasking av penger og skatteunndragelse. Ifølge Wall Street Journal samarbeider Gates med politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder