REV MED SEG HUS: Bilder tatt av US Coast Guard viser ødeleggelsene på Mexico Beach i Florida etter orkanen Michael. Foto: COLIN HUNT / AFP

Michael har tatt syv liv: – Ufattelige ødeleggelser

Dødstallet stiger, og ødeleggelsene etter orkanen Michael beskrives som «katastrofale». Over 1,2 millioner boliger og bedrifter er uten strøm og det letes fortsatt etter savnede i ruinene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge BBC kaller Florida-guvernør Rick Scott skadene etter Michael «ufattelige ødeleggelser».

– Så mange liv har blitt forandret for alltid. Så mange familier har mistet alt de har.

Leter i ruinene

Natt til fredag ble det klart at det er bekreftet syv dødsfall i kjølvannet av stormen Michael. Ifølge myndighetene skal en elleve år gammel jente være blant de omkomne. I Florida er leteaksjoner i gang i ruinene.

Over 370.000 innbyggere i Florida fikk beskjed om å evakuere, men mange trosset varslene. Redningsarbeidere leter nå i ruinene.

– Jeg er veldig bekymret for innbyggerne våre som ikke evakuerte, og jeg bare håper at vi ikke har mange tapte liv, sier Scott til ABC News.

1,2 millioner uten strøm

Michael er den kraftigste orkanen i området på hundre år. Orkanen traff Florida onsdag, passerte South Carolina og North Carolina torsdag, og går nå videre ut i Atlanterhavet.

Ifølge ABC News er over 1,2 millioner husstander og bedrifter uten strøm i seks berørte delstater. Bare i North Carolina skal nær 500.000 kunder være strømløse.

Det er meldt om store materielle skader og oversvømmelser flere steder.

Forsikringsselskapet Karen Clark & Company estimerer at orkanen vil komme til å koste rundt 8 milliarder dollar, rundt 65 milliarder kroner, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder