REV MED SEG HUS: Bilder tatt av US Coast Guard viser ødeleggelsene på Mexico Beach i Florida etter orkanen Michael.
REV MED SEG HUS: Bilder tatt av US Coast Guard viser ødeleggelsene på Mexico Beach i Florida etter orkanen Michael. Foto: COLIN HUNT / AFP

Michael har tatt syv liv: – Ufattelige ødeleggelser

UTENRIKS

Dødstallet stiger, og ødeleggelsene etter orkanen Michael beskrives som «katastrofale». Over 1,2 millioner boliger og bedrifter er uten strøm og det letes fortsatt etter savnede i ruinene.

Publisert: Oppdatert: 12.10.18 09:29

Ifølge BBC kaller Florida-guvernør Rick Scott skadene etter Michael «ufattelige ødeleggelser».

– Så mange liv har blitt forandret for alltid. Så mange familier har mistet alt de har.

Leter i ruinene

Natt til fredag ble det klart at det er bekreftet syv dødsfall i kjølvannet av stormen Michael. Ifølge myndighetene skal en elleve år gammel jente være blant de omkomne. I Florida er leteaksjoner i gang i ruinene.

Over 370.000 innbyggere i Florida fikk beskjed om å evakuere, men mange trosset varslene. Redningsarbeidere leter nå i ruinene.

– Jeg er veldig bekymret for innbyggerne våre som ikke evakuerte, og jeg bare håper at vi ikke har mange tapte liv, sier Scott til ABC News.

1 av 3LETER ETTER OVERLEVENDE: Redningsarbeidere i Florida. JOE RAEDLE / AFP

1,2 millioner uten strøm

Michael er den kraftigste orkanen i området på hundre år. Orkanen traff Florida onsdag, passerte South Carolina og North Carolina torsdag, og går nå videre ut i Atlanterhavet.

Ifølge ABC News er over 1,2 millioner husstander og bedrifter uten strøm i seks berørte delstater. Bare i North Carolina skal nær 500.000 kunder være strømløse.

Det er meldt om store materielle skader og oversvømmelser flere steder.

Forsikringsselskapet Karen Clark & Company estimerer at orkanen vil komme til å koste rundt 8 milliarder dollar, rundt 65 milliarder kroner, skriver NTB.

Her kan du lese mer om