DOMMER: Brett Kavanaugh under høringen i Senatet forrige torsdag. Under ed avviste han overgrepsanklagene mot ham.

DOMMER: Brett Kavanaugh under høringen i Senatet forrige torsdag. Under ed avviste han overgrepsanklagene mot ham. Foto: WIN MCNAMEE / POOL

Kavanaugh: – Jeg sa ting jeg ikke skulle sagt

Dommer Brett Kavanaugh, som snart kan bli USAs neste høyesterettsdommer, forteller at han kan ha blitt for emosjonell under høringen forrige uke.

I en kronikk publisert i The Wall Street Journal skriver Kavanaugh at han var svært emosjonell under høringen om overgrepsanklagene, og erkjenner at det kanskje gikk for langt.

– Til tider kan jeg ha vært for emosjonell. Jeg vet at tonen min var skarp, og jeg sa noen ting jeg ikke skulle ha sagt, skriver Kavanaugh i kronikken.

les også

Nå venter alle på denne trioens Kavanaugh-svar

Kavanaugh har stadig avvist beskyldningene fra professor Christine Blasey Ford om overgrepsforsøk på 80-tallet.

– Mitt vitnemål var kraftfullt og ektefølt, fordi jeg kraftfullt og ektefølt avviser beskyldningene mot meg. Det reflekterte min overveldende frustrasjon over å bli feilaktig beskyldt, fortsetter han.

Blant annet gikk Kavanaugh til angrep på både Demokratene og Clinton-familien under høringen, som han beskyldte for å drive en målrettet politisk henrettelse.

les også

Kavanaughs kamp

Kavanaugh har fått kritikk fra flere hold for opptredenen. En rekke jusprofessor har i ettertid signert et opprop i New York Times mot at Kavanaugh innsettes som ny høyesterettsdommer, med begrunnelse i nettopp oppførselen hans under høringen.

– Jeg tar ikke beslutninger basert på personlige eller politiske preferanser, skriver han videre.

Kavanaugh forventes å bli godkjent som kandidat til høyesterett i Senatet lørdag.

Torsdag fikk senatorene lese FBI-rapporten som gransket Kavanaughs bakgrunn. Ikke overraskende mener Demokratene at rapporten er mangelfull, mens både Det hvite hus og Republikanerne har uttalt at den frikjenner ham.

Torsdag ble nesten 300 demonstranter, som protesterte mot den potensielle høyesterettsdommeren, arrestert ved Capitol Hill i Washington. Blant dem var blant annet komiker og skuespiller Amy Schumer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder