Kvinnelig seriemorder henrettes i Florida

(VG Nett) Aileen Wuornos (46) har innrømmet at hun har tatt livet av syv menn. I morgen tidlig settes dødssprøyten, og Wuornos blir den andre kvinnen i Florida som henrettes siden dødstraffen ble gjeninnført i USA.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

I løpet av 1989 til 1990 tok Aileen livet av seks menn som alle hadde plukket henne opp på motorveien da hun var prostituert.

Nektet seg skyldig

Da Wuornos ble dømt for dette i 1992, nektet hun for at hun var skyldig. Nå, ti år senere, har innrømmelsen kommet. Tre rettspsykiatrikere har dessuten konkludert med at Aileen er klar over hva som skal skje og hvorfor hun blir henrettet. Dermed er det lite som tyder på at henrettelsen blir utsatt eller avblåst.

- Jeg hater mennesker, og kommer til å drepe igjen, skrev hun i et brev til høyesterett i Florida. Dermed tillot retten 46-åringen å avskjedige sine advokater og droppe ankesaken.

Aileen Wuornos første offer var en 51 år gammel elektriker, Richard Mallory. Han ble funnet dumpet i et skogsområde to uker etter drapet. I begynnelsen hevdet Aileen at hun var uskyldig.

- Det var selvforsvar. Det var jeg som var det uskyldige offeret, ikke han. I løpet av ett år hadde Aileen tatt livet av fem mennesker til. Alle dødsofrene hadde plukket henne opp på motorvegen i Florida, der hun sto sammen med andre prostituerte.

Nordisk opprinnelse

Aileen Wuornos ble pågrepet i 1991, siktet og dømt for seks drap. I ettertid har hun innrømmet å ha tatt livet av syv menn totalt.

Aileen Wuornos er av nordisk opprinnelse. Hennes besteforeldre på morssiden kom fra Finland. Selv vokste hun opp i Michigan, først sammen med sin mor, og siden sammen med besteforeldrene. Som 14-åring ble hun gravid, og måtte senere gi fra seg ungen. Som 15-åring begynte hun å prostituere seg.

Når dødssprøyten settes i morgen kommer broren til et av dødsofrene til å være til stede.

- Jeg vil vite at hun er borte, sier Troy Burres til avisen Sun-Sentinel.

- Men jeg skulle ønske at hun fikk den elektriske stolen. Min bror fikk ikke sovne inn. Han ble skutt mer enn en gang, avslutter han.

Når Aileen Wuornos henrettes i morgen, blir hun den tiende kvinnen som henrettes i USA siden dødsstraffen ble gjeninnført i 1976.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder