URO: Soldater og politi vokter TV-huset i Kairo. Opptøyer brøyt ut da Morsi-tilhengerne tok seg frem til Tahrir-plassen. Ti mennesker ble drept og over 300 skadd før sikkerhetsstyrkende fikk kontroll på situasjonen. Foto: Tomm W. Christiansen

Egypt: Det muslimske brorskap erklært som terrorister

Den egyptiske regjeringen erklærer at Det muslimske brorskap er en terroristorganisasjon, og at alle deres protestaksjoner er ulovlige.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Visestatsminister Hossam Eissa opplyste onsdag på den statlige fjernsynsstasjonen at regjeringen har vedtatt å erklære muslimbrødrene for terrorister og forby alle deres aktiviteter, inkludert demonstrasjoner.

Egypts militær-innsatte regjering beskylder også Det muslimske brorskap for å stå bak selvmordsaksjonen mot et politihovedkvarter som tok livet av 16 mennesker og der over hundre ble såret.

Like før hadde en al-Qaida gruppe i Egypt påtatt seg ansvaret for angrepet på politihovedkvarteret i Mansoura julaften.

LES OGSÅ: Egypt oppløser Det muslimske brorskap

Gruppa, som heter Ansar Beit al-Maqdas, opplyste at angrepet var en hevnaksjon mot et frafallet styre som kjemper mot en islamsk sharia-stat.

Det muslimske brorskapet hadde også kort tid før tatt avstand fra angrepet mot politihovedkvarteret.

- Det muslimske brorskap ser på denne handlingen som et direkte angrep mot det egyptiske folks enhet og krever øyeblikkelig gransking slik at de ansvarlige bak denne forbrytelsen blir stilt til ansvar, heter det i uttalelsen.

Egypts avsatte president Mohamed Mursi, tidligere leder for Brorskapet, sitter for øvrig på tiltalebenken, beskyldt for både spionasje og terrorhandlinger.

Mursi ble avsatt av de militære i juli i år, og siden den gang har det vært store uroligheter i Egypt, blant annet som følge av protestdemonstrasjoner fra Mursis tilhengere.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder