Barnevakt mistenkt for drap - gikk rundt med avkappet barnehode

Politiet i Moskva har arrestert en kvinne etter at hun gikk rundt i byen med et avkappet barnehode.

  • Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kvinnen, som politiet mener har vært barnevakt for en 4 år gammel jente, er mistenkt for å ha drept barnet. BBC skriver at kvinnen deretter skal ha tent på leiligheten til barnets foreldre.

En overvåkningsvideo viser at kvinnen, som var kledd i hijab, gikk i nærheten av en T-banestasjon med det avkappede hodet i hånden.

Etter en stund griper en politibetjent inn og legger kvinnen i bakken.

2010: Da T-banen i Moskva ble rammet av terror

Ventet på at foreldrene skulle dra

MED HODET: Dette bildet viser kvinnen som angivelig drepte den 4 år gamle jenta hun var barnevakt for. Her er hun på gata hvor hun vifter med barnets avkappede hode. Foto: Oleg_smotra , Instagram

Den drapsmistenkte kvinnen har blitt tatt hånd om av helsepersonell og det blir gjort en vurdering om hun er kapabel til å forstå sine handlinger, skriver BBC.

Det ble startet etterforskning etter at politiet oppdaget det døde barnet, som da skal ha vært utsatt for massiv vold, i en leilighet i nordvest i Moskva.

– Barnets barnevakt, en statsborger fra Sentral-Asia som er født i 1977, ventet på at barnets foreldre med deres andre barn skulle forlate leiligheten. Deretter skal hun av hittil ukjente grunner ha drept den 4 år gamle jenta, tent på leiligheten og forlatt åstedet, heter de i politiuttalelsen som BBC har gjengitt.

BBC skriver videre at politikilder har fortalt russiske medier at barnet skal ha blitt halshugget. Barnevakten skal deretter ha tatt med det avkappede hodet ut på gaten.

Les også: Amerikansk politi ba om hjelp til å identifisere halshugget spedbarn

– Jeg er din død

Ifølge Life News skal kvinnen ha tatt frem det avkappede hodet fra en bag da en politimann spurte etter identitetspapirer. Hun skal deretter ha ropt at hun ville sprenge seg selv i lufta.

Det ble ifølge BBC ikke funnet eksplosiver på kvinnen.

Det ligger flere videoer av det som skal være den mistenkte kvinnen på internett. I videoene roper hun «Allahu Akbar», som betyr Gud er stor. Videre roper hun:

– Jeg er en terrorist. Jeg er din død.

Øyenvitne: – Trodde ikke det var ekte

Den russiske journalisten Polina Nikolskaya var øyenvitne til hendelsen. Hun sa dette til Reuters:

– Jeg var på vei hjemmefra til T-banestasjonen. Hun stod nær inngangen til stasjonen og fikk min oppmerksomhet fordi hun ropte Allahu Akbar. Jeg så hun hadde et blodig hode i sine hender, men jeg trodde ikke det var et ekte hode. Folk i menneskemengden sa derimot at det var ekte.

Andre vitner skal ha sagt at kvinnen gikk frem og tilbake utenfor T-banestasjonen i rundt 20 minutter, mens hun ropte og viftet med det avkappede hodet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder