GODE, GAMLE DAGER: Her feirer Malik Obama halvbrorens seier i presidentvalget i 2008 mens han er på besøk hjemme hos familien i Kenya. Barack Obamas slektninger ropte og sang «We are going to the White House!» – Vi er her fordi vi har en stor dag å feire, sa Malik Obama da. Foto: Matt Dunham AP

Obamas halvbror: Jeg skal stemme på Trump

Politikk går foran søskenkjærlighet hjemme hos Barack Obamas halvbror.

  • Torgeir Mortensen

Artikkelen er over tre år gammel

Malik Obama er misfornøyd med halvbrorens lederskap og sier han skal stemme Donald Trump i høstens presidentvalg. I motsetning til sin bror, har Trump imponert Malik stort det siste året.

PRESIDENTENS HALVBROR: Malik Obama Foto: Ben Curtis Ap

– Han appellerer til meg, og jeg synes han er jordnær og snakker fra hjertet. Han prøver ikke å være politisk korrekt, sier Malik Obama til Reuters.

Stor bildeserie: 100 nakne kvinner med speil møtte Trump

Malik Obama er amerikansk statsborger og er opprinnelig fra Kenya. Han har bodd i Washington siden 1985.

Mange har rast mot Trump sitt forslag om å stenge muslimer ute fra landet. Malik derimot synes ikke forslaget er så dumt.

– Jeg er en muslim, selvfølgelig, men vi kan ikke ha folk som går rundt og skyter og dreper folk i islams navn, sier han.

Malik er ikke alene: Carl I. Hagen digger også presidentkandidaten

Var Baracks forlover

Malik Obama har lenge hatt et nært forhold til broren. Han var Baracks forlover da han giftet seg med sin kone Michelle og han har besøkt broren i Det hvite hus.

Likevel er han lite imponert over hva Obama har fått til de siste åtte årene. Han synes presidenten har gjort for lite for det amerikanske folket og sin egen utvidede familie. Dette til tross av de skyhøye forventningene til ham etter valget i 2008, i både USA og Kenya.

– Jeg føler meg som en republikaner nå, fordi de er imot likekjønnet ekteskap og det tiltrekker meg, sier han til New York Post.

Høstens store valg: Dette er vinnersjansene til Donald Trump

– Noe nytt og friskt

Til New York Post sier Malik at han liker Donald Trumps slagord «Make America Great Again» og at han har lyst til å møte republikanernes presidentkandidat selv.

Malik letter også på sløret om hva han har vært mest misfornøyd med i Barack Obamas presidentperiode:

Han er sterkt uenig i FBIs avgjørelse om å ikke reise tiltale mot demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton for å ha brukt en privat e-postkonto i jobbsammenheng mens hun var utenriksminister.

Han mener også at presidenten gjorde en blemme da han grep inn i borgerkrigen i Libya, som førte til at landets diktator Muammar al-Gadaffi ble drept.

– Trump kommer med noe nytt og friskt, slår Malik Obama fast.

Sirkus Trump! Plagiat, protester og privatfly

Les også

Mer om

  1. Barack Obama

Flere artikler

  1. Trump tar med seg Obamas halvbror til siste debatt

  2. En halvbror til salgs

  3. Trump inviterte ny Clinton-anklager til debatten

  4. Trump påstår at Obama avlyttet ham i valgkampen

  5. Obama støtter Clinton: – Det har aldri før vært noen så godt kvalifisert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder