PÅ RØMMEN I SYV MÅNEDER: FBI etterlyste Brenda Delgado med disse tre bildene i forbindelse med at hun havnet på deres liste over landets mest ettersøkte personer. Foto: Handout Reuters

Var eneste kvinne på FBIs «Most Wanted»-liste: Tatt i Mexico

Onsdag ble Brenda Delgado (33), som eneste kvinne, lagt til
på FBIs liste over sine mest ettersøkte personer. To dager senere ble hun pågrepet i Mexico.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Delgado, som opprinnelig kommer fra Dallas i delstaten Texas, hadde vært på rømmen i syv måneder før hun endelig ble arrestert i byen Torreón i Mexico fredag, melder CBS News.

33-åringen rømte til Mexico i fjor, kort tid etter at hun ble siktet for å ha bestilt drapet på den nye kjæresten til sin ekskjæreste.

Kvinner figurerer svært sjelden på den velkjente listen. Delgado var ifølge CNN kun den niende kvinnen som har havnet der siden FBI startet med listen i 1950.

– Brenda Delgado klarte å manipulere alle hun involverte i denne kalkulerte planen. Selv om hun aldri rørte avtrekkeren, er hun ansvarlig for drapet, sier Thomas Class i FBI Dallas, til CNN.

Sett denne? «Vampyr» fra Texas henrettes for drapet på 12 år gammel gutt

Tannlege skutt og drept

PÅGREPET: Brenda Delgado. Foto: Handout Reuters

Ifølge FBI og politiet var sjalusi hovedmotivet da to personer skjøt og drepte tannlegen Kendra Hatcher. Gjerningsmennene gjemte seg i et parkeringshus i Dallas og skjøt Hatcher da hun kom for å hente bilen sin.

– Hun var tydeligvis sjalu fordi offeret datet hennes ekskjæreste, sier FBI-agent Jason Ibrahim.

De to gjerningsmennene, samt en kvinne som kjørte dem til åstedet, ble pågrepet kort tid etter drapet.

De tre ble angivelig leid inn av Delgado etter at 33-åringen fikk høre at Hatcher hadde fått møte eksens familie. Noen dager før drapet skal også Delgado ha fått informasjon om at det nye paret planla en romantisk ferie til Mexico.

Tragisk tabbe: Leiemorder drepte feil mann

Risikerer dødsstraff

Delgado skal ha lovet de tre gjerningsmennene et ukjent pengebeløp og narkotika som en betaling for leiedrapet.

– Det eneste jeg vil er at Delgado skal komme tilbake og få rettferdighet. Det er det eneste jeg tenker på, sa Hatchers mor Teri i en uttalelse tidligere i år.

«FBI er svært takknemlige overfor våre kolleger i Mexico, samt våre lokale, statlige og føderale partnere, for deres fantastiske samarbeid med å fange ettersøkte Brenda Delgado», skriver FBI i en pressemelding.

FBI sier de nå jobber med meksikanske myndigheter for å få Delgado utlevert, men det kan vise seg å bli krevende. Mexico er nemlig motstandere av dødsstraff og Delgado risikerer å bli dømt til døden hvis hun kommer tilbake til Texas.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder