OBAMA-TALEN: Her talte Melania Trump til Republikanernes landsmøte på mandag kveld amerikansk tid. Foto: Thomas Nilsson VG

Trump-rådgiver tilbød seg å slutte - men fikk nei: Taleskriver innrømmer: Fikk Michelle Obama-sitater fra Melania Trump

I en erklæring fra Trump-kampanjens taleskriver Meredith McIver, fremgår det at Melania Trump selv leste opp direkte fra Michelle Obamas tale på telefon til sin rådgiver.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kvinnen som påtar seg skylden for at Melania Trump holdt en tale som ble beskyldt for rent plagiat av førstedamens tale i 2008, innrømmer også at Melania alltid har beundret Michelle Obama sterkt.

I erklæringen skriver McIver at hun tirsdag tilbød Trumps valgkamporganisasjon å gå av, men at Trump motsatte seg dette da han mente McIver kun hadde gjort seg skyldig i en «uskyldig feil», og at «vi lærer og vokser på slike erfaringer».

Ikke med vilje

Hun skriver:

«Under arbeidet med Melania Trumps førstedame-tale, diskuterte vi mange mennesker som hadde inspirert henne og budskap hun ønsket å dele med det amerikanske folk. En person hun alltid har likt er Michelle Obama. På telefon leste hun noen avsnitt fra Fru Obamas tale som eksempler. Jeg skrev dem ned og senere inkluderte jeg noen av formuleringene i utkastet som til slutt ble den endelige talen. Jeg kontrollerte ikke dette mot Fru Obamas tale. Dette var min feil, og jeg føler meg elendig for det kaoset jeg har sørget for at Melania og Trump-familien fikk, og til Fru Obama. Dette var ikke med vilje», skriver McIver.

Takknemmelig

«Jeg ber om unnskyldning for forvirringen og hysteriet min tabbe har skapt. Idag, mer enn noen gang før, er jeg beæret over å jobbe for en så flott familie. Jeg beundrer personlig hvordan Mr. Trump har håndtert denne situasjonen og er takknemmelig for hans forståelse», avslutter hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder