POPULÆR: Her er McDonalds-maskoten Ronald McDonald under en parade på Manhattan i New York i november i fjor. Foto: Shannon Stapleton Reuters

McDonalds' sjefsklovn permitteres

Hamburgerkjeden sier de ikke ønsker å bidra ytterligere til klovnehysteriet som skremmer folk over hele verden.

  • NTB

Etter de første observasjonene av skumle klovner i USA for én måned siden, har trenden vokst kraftig og spredd seg til flere land. Tirsdag nådde fenomenet også Norge da såkalte «Killer Clowns» ble sett i Romerike, Bodø og Romsdal.

Sjåfør til VG: Klovnen løp mot oss med slaggjenstand

Vil ikke skape frykt

På bakgrunn av fenomenet har McDonalds nå besluttet at den karakteristiske maskoten Ronald McDonald skal holde en lav profil.

– McDonalds er oppmerksom på det nåværende klimaet rundt klovneobservasjoner i lokalsamfunn. På bakgrunn av dette vil vi vise hensyn med tanke på Ronald McDonalds deltagelse i samfunnsarrangementer fremover, opplyser selskapet til nyhetsbyrået AP.

Hamburgerkjeden har ikke gitt noen detaljer om hvor ofte den rødhårede klovnen deltar på arrangementer, eller hvordan dette kommer til å endre seg i tiden fremover.

Britisk politi gikk i starten av denne uken ut og advarte landets befolkning mot å kle seg ut som klovner i det offentlige rom.

Bakgrunn: Skumle klovner forbløffer politiet

Filmselskap nekter å stå bak

Bakgrunnen for fenomenet er Stephen Kings skrekkroman «It» fra 1986. Filmen basert på boken kommer på kino til neste år, med Bill Skarsgård i rollen som den oppdiktede drapsklovnen «Pennywise».

New Line Cinema, som står bak filmen, har benektet at de står bak alle hendelsene den siste tiden.

Forfatter Stephen King forsøkte å roe ned situasjonen med en Twitter-melding i forrige uke:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder