ETTERLYST: Dette bildet ble sendt ut av belgisk politi søndag kveld. Foto: - , Afp

Etterlyst over hele verden etter terrorangrepet

Fikk passere veisperring etter fransk polititabbe

Salah Abdeslam (26) jaktes nå av politiet over hele verden etter massedrapene i Paris. Broren hans var selvmordsbomber.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Salah Abdeslam er én av tre franske brødre som kobles til massedrapene. I kveld ble det sendt ut en Interpol-etterlysning på ham fra belgisk politi. Brødrene har bodd i Brüssel de siste årene.

Salah Abdeslam skal ha vært i Paris fredag kveld og ble stoppet av politiet i den franske byen Cambrai, nær den belgiske grensen, lørdag morgen klokken 09.10.

Ifølge nyhetsbyrået AP visste franske myndigheter da at Salah Abdeslam var aktuell i forbindelse med terrorangrepet. Politiet skal ha sjekket førerens legitimasjon, men etterpå fikk han reise videre.

Det var også to andre personer i bilen, men disse er ikke identifisert, ifølge den belgiske avisen Le Soir.

Ifølge den franske avisen Le Monde skal belgisk politi igjen ha stoppet denne bilen i bydelen Molenbeek i Brussel. Da skal ikke Abdeslam lenger ha vært i bilen.

Salah Abdeslam (26)

På frifot og etterlyst gjennom Interpol over hele verden av belgisk politi. I etterlysningen blir han beskrevet som farlig og folk bes om å ringe nødnummeret dersom de ser ham - ikke gripe inn selv.

26-åringen er fransk statsborger, men har bodd i den belgiske hovedstaden Brüssel i flere år. Han skal ha hjulpet til med logistikk og navnet hans er oppført på en av leiekontraktene til bilene som ble brukt.

ETTERLYSNINGEN: Salah Abdeslam (26) er nå etterlyst over hele verden. Foto: ,

Ibrahim Abdeslam

Han er i likhet med broren fransk statsborger og har også bodd i Belgia. Ifølge den franske avisen Liberation, var han selvmordsbomberen som sprengte seg selv i luften inne på restauranten Voltaire i Boulevard Voltaire. Ingen andre enn ham selv mistet livet i angrepet, men én person ligger på sykehus med alvorlige skader.

Andre medier skriver at Ibrahim Abdeslam deltok i angrepet på Bataclan og sprengte seg da politiet aksjonerte.

Den tredje Abdeslam-broren, som skal hete Mohamed, er ifølge flere medier pågrepet av belgisk politi.

Washington Post skriver at Bilal Hadfi deltok i terrorangrepet. Han har også bodd i Belgia og kjempet for IS i Syria.

STOPPET PÅ GRENSEN: Denne bilen brukte de tre mennene da de ble stoppet på grensen mellom Frankrike og Belgia lørdag morgen. Foto: James Arthur Gekiere , Afp

Totalt er syv personer pågrepet i Belgia i forbindelse med terrorangrepet i Paris.

Belgiske myndigheter har bekreftet at to av de døde terroristene var bosatt i Brussel. De levde henholdsvis i sentrum av byen og bydelen Molenbeek.

Av hensyn til etterforskning vil ikke belgiske myndigheter opplyse identiteten til de to.

Les Shazia Sarwar: Å politisere sorg

Terroristen Omar

Fra før er Omar Ismail Mostefai (29), også fransk statsborger, identifisert som gjerningsmann. Han er identifisert som følge av en avrevet finger funnet på konsertstedet Bataclan, hvor Mostefai sprengte seg selv etter å ha drept et ukjent antall konserttilskuere.

Statsadvokat Molins sa på gårsdagens pressekonferanse at Mostefai brukte den svarte Poloen for å komme seg til Bataclan, hvor 89 mennesker ble drept.

Seks personer nær Mostefai er pågrepet i Frankrike, blant annet hans bror, far og konas søster.

Seltzer hyller teroroffer: «Hvil i fred, broder Nick»

Fant syrisk pass

Et syrisk pass som er funnet ved en av terroristene har fått mye oppmerksomhet, men det er foreløpig ingen åpne og offisielle bekreftelser på at identiteten i passet stemmer med en av terroristene.

Identiteten til mannen i passet er registrert på den greske øya Lesbos 2. oktober i år. Avisa Blic skriver at navnet er registrert i den serbiske byen Presevo 7. oktober.

Få oversikt over terrorangrepet her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder