DREPT: Maude Carriers har selv lagt ut bilde fra reisen hvor hun holder en burkinsk baby 2. januar i år. Sammen med faren Yves, hans kone Gladys og lillebroren Charlélie ble hun drept i angrepet i Burkina Faso.

DREPT: Maude Carriers har selv lagt ut bilde fra reisen hvor hun holder en burkinsk baby 2. januar i år. Sammen med faren Yves, hans kone Gladys og lillebroren Charlélie ble hun drept i angrepet i Burkina Faso. Foto: PRIVAT/SOSIALE MEDIER ,

Angrepet i Burkina Faso: Dro for å hjelpe – hele familien drept

Den kanadiske familien på fire var i Burkina Faso for å
bygge en skole. Sammen med to venner fra hjembyen ble de drept av terrorister.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Seks kanadiske hjelpearbeidere er blant de 29 drepte etter angrepet der 150 personer ble holdt som gisler på et hotell i Burkina Fasos hovedstad natt til lørdag. Ifølge vitner jaktet angriperne spesielt på utenlandske ofre.

Familien bestående av Yves Carrier, hans eldste datter Maude Carrier, hans kone Gladys Chamberland og deres sønn Charlélie resite til Burkina Faso like før jul for å hjelpe til å bygge en skole ute på landsbygda. I tillegg var to lærere og nære venner av familien, Louis Chabot og Suzanna Bernier, med på turen, skriver CTV Montreal.

Les også: Tror «Den enøyde» sto bak hotellangrepet

De seks kanadierne skal ha reist inn til hovedstaden Ouagadougou for å spise et bedre måltid sammen, da de havnet midt i terrorangrepet. Middagen skulle markere at de hadde fullført skoleprosjektet for en katolsk hjelpeorganisasjon.

Kanadiske myndigheter bekreftet i helgen at seks av deres statsborgere var drept i angrepet.

Dypt urettferdig

– Det er uutholdelig når du har slike mennesker, så gode, så sjenerøse og når noe slikt skjer er det vanskelig for meg og resten av byen å fatte, sier ordfører Louise Brunet i Lac Beauport til CTV.

Familien eldste datter Maude, hadde selv to små barn med sin ektemann.

DREPT: Lærer Louis Chabot reiste sammen med en kollega og hans familie for å hjelpe til å bygge en skole i Burkina Faso. Foto: PRIVAT ,

– Hun syntes det var vanskelig å forlate de to små døtrene i Canada før jul, men hun visste at hun ville få en ekstraordinær opplevelse, sier venninnen Karine Paquet.

Louise Godin er tidligere rektor ved skolen hvor Yves Carrier (65) og Louis Chabot arbeidet. Hun sier det oppleves dypt urettferdig at hele Carrier-familien nå er borte.

– Yves gjorde humanitært arbeid fordi han er en sjenerøs person – og så fører det til at han taper livet. Det er ubeskrivelig trist, sier Godin til CBC.

«Selveste livsgleden på to bein»

Venner av det yngste offeret, Charlélie Carrier, sørger nå på Facebook-siden til aktivitetssentret der han var ungdomsguide. «Vi tar farvel med en stor mann. Han var essensen av en rødtopp, med sitt lure smil og selveste livsgleden på to bein.»

På Facebook-siden til Gladys Chamerland skriver hun i desember at hun har loddet ut et kunstverk til inntekt for skolen i Burkina Faso og at hun gleder seg stort til å reise. Det er også bilder av hele familien sammen etter at de kom frem til Burkina Faso på julaften.

Les også: De tok på føttene våre for å sjekke om vi var i live

Burkinske sikkerhetsstyrker og franske spesialsoldater kjempet i timevis mot de militante islamistene som stormet Hotel Splendid sent fredag kveld. Først i morgentimene lørdag var gjerningspersonene nedkjempet. 29 mennesker ble drept og titalls såret i angrepet, som utspilte seg i en kafé og flere bygninger ved hotellet.

Drepte fra 18 land

Blant de drepte er seks kanadiere, to franskmenn, to sveitsere, én amerikaner, én portugiser og én nederlender, ifølge myndighetene. Totalt skal det være ofre fra 18 land, men nasjonaliteten til flere av ofrene er fortsatt ikke kjent.

– De hadde hansker og jeg så en Kalashnikov. De gikk forbi oss og til Café Cappuccino. Der begynte de å fyre løs. De så etter utlendinger, sier øyenvitne Lucien Trabi til AFP.

Det er ennå ikke avklart hvor mange gjerningspersoner som deltok i angrepet – likene av tre av dem er identifisert. Flere vitner har imidlertid rapportert om flere.

Al-Qaida-lederen Mokhtar Belmokhtar som er bedre kjent som «Den enøyde», pekes av flere ut som hjernen bak angrepet på Splendid Hotel. I en erklæring som ble plukket opp av det amerikanske etterretningsselskapet SITE, tar Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) på seg skylden for angrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder