PÅ FLUKT: Her flykter mennesker av yezidi-folket fra styrker som er lojale til terrororganisasjonen IS i august i fjor. Bildet er tatt i nærheten av Sinjar-fjellet i Irak. Foto:Stringer,Reuters

BBC: IS skal ha drept 300 yezidi-fanger

Flere hundre medlemmer av Yezidi-folket skal ha blitt drept av  IS vest for Mosul i Irak, ifølge partiet Yezidi Progress Party og irakiske embetsmenn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det melder BBC.

IS skal ha drept de 300 i Tal Afar distriktet fredag, ifølge en uttalelse fra partiet.

Iraks visepresident Osama al-Nujaifi beskriver de meldte dødsfallene som «forferdelige og barbariske.»

Flere tusen medlemmer av Yezidi-minoriteten ble tatt til fange av terrororganisasjonen IS i fjor.

Det er ikke klart hvordan de ble drept eller hvorfor dette har skjedd nå, sier BBCs Midt-Østen redaktør Alan Johnston. Foreløpig er det få andre medier som har meldt om drapene.

Mange skal ha blitt holdt fanget i Mosul, hvor IS står sterkt.

I uttalelsen fra Yezidi Pogress Party, gjengitt av det kurdiske nyhetsnettstedet Shafaq News, fordømmes hendelsen som «en avskyelig forbrytelse» og irakiske styrker henstilles om å befri de yezidiene som fortsatt holdes fanget av IS.

Fanget på Sinjar-fjellet

I fjor dominerte yezidiene nyhetsbildet da opp mot 40 000 tusen medlemmer av denne minoritetsgruppen hadde søkt tilflukt på Sinjar-fjellet nord i Irak hvor de var omringet av fundamentalistiske IS-opprørere.

Les også:Yezidiene gjør seg klare til å kjempe tilbake mot IS.

Mens opprørerne i IS tilhører en svært streng retning innen sunniislam, er yezidismen en religion som er påvirket både av islam, kristendom og zoroastrisme. IS mener denne gamle religionen er kjettersk.

Tusenvis av yezidier flyktet til den kurdisk-kontrollerte delen av nord-Irak etter at IS inntok områdene rundt Sinjar hvor yezidiene holdt til.

Hundrevis av menn ble drept mens flere yezedi-kvinner ble holdt som sexslaver av terrorganisasjonen IS.

I august i fjor ble det kjent at IS skulle ha drept 500 yezidier og lagt dem i massegraver.

I januar, skriver BBC, friga IS rundt 200 yezidier, de fleste av dem eldre. Mange av de som ble sluppet fri, var funksjonshemmet eller såret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder