TURBULENT: Anthony Weiner og kona Huma Abedin på en pressekonferanse i New York i juli 2013, da hun tilga ektemannen for nok en utroskapsskandale. Nå har de to gått fra hverandre. Foto: Eric Thayer / REUTERS Reuters

Hillary Clintons «høyre hånd» skiller seg etter ny utro-avsløring

Tre år etter at Huma Abedin tilga ektemannen Anthony Weiner for utroskap, har hun nå fått nok av den tidligere toppolitikeren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette har vært en vanskelig avgjørelse etter lenge å ha forsøkt å redde ekteskapet, men nå har jeg besluttet å separere meg fra min ektemann, sier Abedin i en pressemelding mandag.

Uttalelsen kommer dagen etter at New York Post avslørte at ektemannen Anthony Weiner har skrevet seksuelle meldinger med en annen kvinne. Dette mens Abedin har reist rundt i USA i forbindelse med valgkampen til presidentkandidat Hillary Clinton, som hun er vise-styreleder for.

I tillegg til å gjengi flere av meldingene som skal være sendt mellom Weiner og kvinnen, viser også avisen flere bilder som den tidligere toppolitikeren skal ha sendt. Til New York Post sier kvinnen, som er Donald Trump-tilhenger, at de to aldri har møttes i virkeligheten.

Weiner, som en gang var en ledende liberal stemme i Kongressen, har de siste årene vært i hardt vær.

I juni 2011 trakk han seg fra Kongressen etter at det kom frem at han hadde sendt bilder av seg selv til kvinner han har flørtet med på internett. Han kom imidlertid tilbake i politikken og var borgermesterkandidat for New York i 2013.

Bakgrunn: «Cyberelskerinne» beklager til Weiners kone

I juli samme år ble det kjent at Weiner hadde hatt et forhold til en ung kvinne i august 2012, måneder etter at han hadde lagt seg inn på rehab for å bli en bedre ektemann for Abedin.

Den gang uttalte Abedin foran et stort pressekorps at hun hadde tilgitt ektemannen også for denne affæren. Men nå har paret gått fra hverandre.

– I denne vanskelige tiden ber jeg om respekt for vårt privatliv, sier Abedin videre i uttalelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder