Nytt terrorangrep har rammet Tyrkia

ISTANBUL (VG) Minst elleve er såret og to drept i et terrorangrep i Tyrkia. En bilbombe gikk av utenfor domstolen i byen Izmir, samtidig som tre terrorister angrep.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

CNN Türk melder fra kystbyen Izmir at to av angrepsmennene skal være skutt og drept, mens én skal ha unnsluppet. Politiet leter etter en tredje mistenkt, som skal være iført svart frakk og en hvit beret, melder NTB.

Ifølge statlige tyrkiske medier har politiet drept to «terrorister» i sammenstøt i etterkant av eksplosjonen. Nyhetsbyrået Anadolu Agency melder at to personer ble drept av bilbomben, en politimann og en ansatt ved domstolen.

Mistenker PKK

Informasjonen kommer fra guvernør Erol Ayyıldız i Izmir. Ifølge ham er det trolig den terrorstemplede, kurdiske PKK-geriljaen som står bak angrepet, som var rettet mot en veisperring.

Det er uklart hva Ayyildiz bygger anklagen på, men han opplyser at politiet har funnet et automatgevær, en rakettkaster og åtte håndgranater på stedet.

Politifolkene ved veisperringen forhindret trolig et større terrorangrep mot rettslokalet, sier Ayyildiz. Etter at den første bilen eksploderte, ble en bombe i en annen bil detonert i en kontrollert eksplosjon.

Dramatisk video

VG har fått tilsendt et bilde som skal vise en av de drepte, med skuddskader og et automatgevær. I en video VG har fått tilsendt fra Izmir kan man tydelig høre en rekke skuddsalver gå av. Videoen er filmet fra et kontorlokale i Izmir, der engstelige personer snakker på tyrkisk om angrepet.

Minst 11 personer er skadet i eksplosjonen, melder CNN Türk. Ifølge AFP skal eksplosjonen ha funnet sted i nærheten av domstolen i byen, og flere ambulanser skal ha blitt sendt til stedet.

Flere ambulanser ble sendt til stedet, og de sårede er brakt til sykehus. Distriktsordfører Hasan Karadag sier til NTV at tilstanden er alvorlig for en av de sårede.

Et midlertidig rapporteringsforbud er innført mens politiaksjonen fortsatt pågår, noe som betyr at ny informasjon om hendelsen ikke kan kringkastes internt i Tyrkia.

Kommentar: Hvor mye terror kan tyrkerne tåle?

Aksjonerte mot IS i Izmir

Det er foreløpig uklart om bombeangrepet i Izmir kan knyttes til terroraksjonen i Istanbul på nyttårsaften som kostet 39 menneskeliv, men lite tyder på en direkte kobling.

Angrepet i Istanbul har IS tatt ansvaret for, mens tyrkiske myndigheter altså peker på den forbudte og terrorstemplede kurdiske gruppen PKK for angrepet i Izmir.

Onsdag morgen ble like fullt fem personer som tyrkisk politi mistenker at er tilknyttet IS, pågrepet i Izmir, mistenkt for antatt tilknytning til nattklubbangrepet i Istanbul, melder Anadolu.

Aksjonen i Izmir pågikk utover formiddagen, og senere meldte det private nyhetsbyrået Dogan at politiet hadde slått til mot tre familier som ankom Izmir for rundt 20 dager siden fra byen Konya i den sentrale delen av Tyrkia, der også den antatte gjerningsmannen skal ha oppholdt seg. Ifølge Dogan ble 27 personer, blant dem kvinner og barn, innbrakt av politiet i Izmir.

** 10. desember mistet 38 mennesker livet ved Besiktas i Istanbul, 27 av dem politifolk, i et bombeangrep den kurdiske utbrytergruppen TAK påtok seg ansvaret for.

VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder