HARDT SÅRET: Mason Wells (19) kom helskinnet fra bombeaksjonene både i Boston og Paris, men den tredje gangen slapp han ikke unna. Han har, ifølge Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, blitt hardt såret og er operert tirsdag kveld. Foto: Handout via Reuters/The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints

Først Boston, så Paris - nå ble Mason (19) såret i Brussel

Mason Wells (19) var for tredje gang på stedet for en terroraksjon. Mormoner-misjonæren ble alvorlig såret, men overlevde eksplosjonene på flyplassen i Brussel tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tenåringen har vært øyenvitne til tre av de største terroraksjonene de siste årene:

* I 2013 sto han sammen med faren og fulgte Boston Marathon, der moren var med. To tsjetsjenske innvandrere plasserte en bombe rett ved mål. Eksplosjonen drepte tre personer og minst 144 ble skadet, hvorav 17 kritisk. Mason og faren hørte og følte eksplosjonen, men slapp uskadet fra terrorangrepet.

* I november i fjor var Mason Wells i Paris da de Belgia-baserte terroristene slo til på mange steder i den franske hovedstaden – og 130 mennesker mistet livet. Mason var ikke i nærheten av noen av angrepene.

* Tirsdag var Mason Wells på flyplassen i Brussels da bombene gikk av. Ifølge hjemmesiden til Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige ble 19-åringen alvorlig såret.

Les også: Bombene i Brussel – dette vet vi.

Brannskader

Han skulle ikke selv reise, men han og to andre ledsaget en fjerde mormoner-misjonær, som skulle ta flyet til Ohio. Kvinnen, franske Fanny Rachel Clain (20), var på vei gjennom sikkerhetsopplegget, og hadde nettopp forlatt Wells og hans venner.

Ifølge sin egen blogg har Wells vært misjonær i Paris siden september 2014. På

hjemmesiden til mormonerkirken blir han beskrevet som en aktiv kar som driver med både fotball og lacrosse. Håpet hans er å drive med luftfartsteknologi og gå inn i US Marines.

En talsmann for familien sier ifølge Salt Lake Tribune at Wells har blitt operert, og familien foreløpig ikke vet hvor alvorlig skadene er.

Les også: Eksperter: Pågripelsen av Abdeslam kan ha utløst terroren.

19-åringen skal ha fått brannskader, og operasjonen skyldtes trolig at legene skulle fjerne bomberester i beinet.

– Foreldrene har vært bekymret over å ha en sønn så langt unna i et område kjent for terrorisme, sier talsmannen Lloyd Coleman ifølge Salt Lake Tribune.

Les også: Noen skrek bombe, og da løp hele flyplassen.

Vennene skadet

De to andre misjonærene som ble skadet, var Richard Norby (66) fra Lehi, Utah og Joseph Empey (20) fra Santa Clara, Utah.

To eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem like før klokka åtte tirsdag morgen. Én time senere ble metrostasjonen Maalbeek rammet av en bombe. Stasjonen ligger i nærheten av EU-hovedhovedkvarteret.

Minst 34 mennesker mistet livet i de to aksjonene, som skjedde bare noen dager etter at den hovedmistenkte bak Paris-terroren, Salah Abdeslam, ble pågrepet nettopp i Brussel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder