UTSATT: Drapssaken mot Osman Omar Osman, alias Faraidun Latif Sharif, ble utsatt til 21.september.Foto: Ole Dag Kvamme

Anklages for drapsforsøk på datter

(VG Nett) Dødsdømte Osman Omar Osman blir nå også anklaget for å ha forsøkt å drepe sin egen datter. I dag møter han i retten i Nord-Irak.

Robin Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Nordkurderen er i tillegg tiltalt for drapet på sin kone Marita Strøm (38) fra Namsos, opplyser pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD til adressa.no.

Osman Omar Osman og Marita Strøms eldste datter Zara (6) ble lettere såret i en arm av et streifskudd da Marita Strøm ble skutt og drept i familiens Mercedes i en bakgate natt til 4.september i fjor.

Dømt til døden
Osman Omar Osman ble i mars dømt til døden ved henging for å ha planlagt drapet på Marita Strøm. Også to medtiltalte fikk samme straff. Appellretten i Nord-Irak opphevet senere dødsdommen på grunn av feil lovanvendelse.

Ambassadesekretær Martin Yttervik ved Norges ambassade i Amman vil være tilstede når folkedomstolen i Sulaymaniya behandler drapssaken for andre gang onsdag, opplyser Dale Sandsten.

Rettspraksis i Nord-Irak viser at dødsstraff blir omgjort til livsvarig fengsel. Dødsdommer i irakisk Kurdistan har ikke blitt effektuert siden 1996.

Skutt mens barna så på

Marita Strøm giftet seg med kurderen Osman i 1999, og paret fikk tre døtre. I august i fjor reiste de på ferie til Osmans hjemsted Sulaymaniya hvor namsoskvinnen ble skutt og drept foran øynene på to av sine døtre. I bilen satt også ektemannen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder