BLODSPOR: Veggene på soverommet viser tydelige blodspor. Et par av bildene advokaten har offentliggjort i dag vurderer VG Nett som for sterke til å vise. Foto: AP
BLODSPOR: Veggene på soverommet viser tydelige blodspor. Et par av bildene advokaten har offentliggjort i dag vurderer VG Nett som for sterke til å vise. Foto: AP

Sjokkbilder fra påstått Irak-massakre

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett) En irakisk advokat har offentliggjort sjokkerende bilder fra den angivelige massakren i Haditha i Irak.

Amerikanske soldater skal ha drept 24 sivile, deriblant barn, i massakrene som skal ha skjedd i november i fjor.

Bildene som advokat Khaled Salem Rsayef har offentliggjort viser svært mye blod. Blant annet i en seng, og på gulv og vegger på et soverom. Bildene skal ikke være tatt av advokaten selv.

Han representerer derimot flere av familiene, og hevder at han selv mistet en søster, hennes mann, en tante, hennes mann og flere søskenbarn i det påståtte angrepet. Khaled Salem Rsayef sa i dag at massakren skal ha vært utført av tre eller fire marinesoldater, og at rundt 20 andre skal ha ventet på utsiden av husene.

Blir etterforsket

Saken, som ble kjent i mars, er for tiden under etterforskning av det amerikanske militæret. Etterforskningen vil trolig resultere i anklager for mord og tjenesteforsømmelse mot flere av soldatene. Ifølge Sky News vil minst fire av soldatene bli siktet for drap, og kan få dødsdom hvis de blir funnet skyldige.

Pentagon-etterforskere mistenker at en gruppe marinesoldater gikk fullstendig berserk, etter at en kollega av dem ble drept av en bombe i Haditha 19. november i fjor.

Forsvarssjef Peter Pace har stresset at etterforskningen skal til bunns i to forhold: Hva skjedde egentlig i Haditha tidlig om morgen 19. november i fjor, og hvorfor gikk det så lang tid før det ble kjent?

Løy

I går skrev Washington Post at etterforskningen trolig vil konkludere med at offiserer har avgitt falsk rapport om hendelsen til deres overordnede.

De skal på sin side ha latt være å undersøke rapportene godt nok, selv om innholdet burde ha ført til at de gikk disse nærmere i sømmene. Den amerikanske avisa har sine opplysninger fra offisielt hold i det amerikanske militæret.

Denne artikkelen handler om