Foto: VG Nett

Her rammet bombene

(VG Nett) Fire forskjellige bomber rammet London på morgenen torsdag 7. juli.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Totalt ble storbyen rammet av fire bomber.

08:50 De tre bombene på T-banen blir avløst med 50 sekunders mellomrom i denne rekkefølgen: Metropolitan-linjen, Edgware Road og Piccadilly-linjen.

08:51 Politiet får de første meldingene om en hendelse på Metropolitan-linjen mellom Liverpool Street Station og Aldgate East, men det er ikke klart at det dreier seg om en eksplosjon. Ambulanse, brannvesen og politi rykker ut.

De neste minuttene kommer det en mengde telefoner inn til nødtelefonene fra de tre stedende hvor bombene ble utløst, men det går ikke klart frem hva som har forårsaket den fatale situasjonen.

Blant annet kommer det meldinger om at en person ligger under togsettet på Edgware Road. Det var en direkte konsekvens av eksplosjonen, men passasjerene hørte ikke smellet og hadde vanskelig for å forstå hva som skjedde. Redningsmannskaper er på stedet i løpet av kort tid.

Sju personer blir senere bekreftet som døde i eksplosjonen mellom Aldgate East og Liverpool Street . Dødstallene er de samme på Edgware Road . Mellom King's Cross og Russel Square er 21 personer bekreftet omkommet, men tallet kommer til å stige. Flere av de savnede er ikke hentet ut ennå.

09:15 London Underground iverksetter«Code Amper». Alle T-banetogene stoppes. Togene kjører til nærmeste stasjon, åpner dørene og avventer ny beskjed. Siden det er flere togsett enn stasjoner i rushtiden blir noen stående i tunneler.

09.17 Politiet og London Underground får den første rapporten om at det har vært en eksplosjon på T-banen. Oppringningen til alarmsentralen kommer fra Edgware Road, nordvest i London. En hel vegg har veltet over et tog, og til sammen tre tog skal ha vært involvert i denne eksplosjonen. Politiet bekrefter senere at syv personer omkom.

09.18 London Underground går over til høyeste kriseberedskap - «Code Red» . Hele T-banenettet i London evakueres og stenges.

09:47 Buss nummer 30 går i lufta ved Tavistock Square. Politiet bekrefter senere at 13 personer omkom. Siden T-banenettet var stengt var bussen fullastet, og flere av de omkomne hadde kort tid tidligere blitt evakuert ut fra undergrunnsbanen.

Kilde:VG Nett, BBC og Sky News

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder