Overlevende: - Det var som et jordskjelv

ENORME ØDELEGGELSER: Redningsarbeiderne søker i ruinene etter at to høyblokker kollapset sent onsdag kveld lokal tid. Foto: Reuters

To høyblokker kollapset i Brasil

(VG Nett) To høyblokker har rast sammen i sentrum av Rio de Janeiro. Et ukjent antall personer skal være begravd i ruinene.

Artikkelen er over åtte år gammel

Den ene bygningen er 20 etasjer høy. Da den raste sammen, dro den også med seg en annen bygning på 10 etasjer. Årsaken til ulykken i sentrum av Rio de Janeiro er foreløpig ikke kjent.

Ulykken skjedde ved 20.30-tiden lokal tid onsdag.

Lokale medier melder at et ukjent antall mennesker ligger innesperret i ruinene, og at flere har mistet livet. Brasilianske myndigheter vil ikke bekrefte dette.

- Det ligger fortsatt folk i bygningsrestene, men vi vet ikke hvor mange. Vi har fått mye motstridende informasjon, sier ordfører Eduardo Paes.

Fem personer er så langt fraktet til sykehus med skader. Tilstanden deres er ikke kjent.

VGTV: Her leter de etter overlevende

SØKER I RUINENE: Redningsmannskapene søker etter personer som er fanget i ruinene. Foreløpig er ingen bekreftet omkommet, men det opplyses at flere skal ligge under bygningsrestene. Foto: AP

Mulig eksplosjon

Flere øyenvitner hevder de hørte en kraftig eksplosjon rett før bygningene styrtet i grus.

- Det var som et jordskjelv. Først falt det noen biter fra bygningene, og mennesker begynte å løpe. Plutselig kollapset alt sammen, sier øyevitnet Gilbert til nyhetsbyrået Reuters.

Nelson Gomes (38) jobbet inne i den ene høyblokken. Han befant seg i 10. etasje da han hørte et høyt smell.

- Jeg løp nedover trappene, desperat etter å komme meg i sikkerhet. Akkurat idet jeg kom meg ut, kollapset bygningen. Jeg klarte akkurat å redde meg ut, takk Gud, sier Gomes.

Lite aktivitet

Det lukter sterkt av naturgass på ulykkesstedet, men ordføreren tror ikke gasslekasje og en påfølgende eksplosjon er årsaken til at bygningene kollapset.

- Det var ingen eksplosjon, kollapsen skjedde på grunn av konstruksjonsfeil i bygningene, sier han.

I høyblokkene er det blant annet en restaurant, en bank og advokatkontorer. På dagtid pleier det å være mange mennesker i området, men på kvelden er det mindre aktivitet.

Gatene i nærheten av ulykkesstedet er dekket av betongbiter, stålrester og støv.

Redningsarbeidet pågår for fullt utover kvelden og natten.

VG Nett følger utviklingen i saken!

BETONG OG STÅL: Redningsmannskapene leter etter overlevende i ruinene. I gatene rundt ulykkesstedet er det betongbiter, stålrester og støv. Foto: Reuters

BORTE: Her er restene av de to høyblokkene som kollapset onsdag kvel. Foto: Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder