TRUER HAMAS: Eks-general og nåværende transportminister i Israel Shaul Mofaz (t.v) truer Hamas i forkant av det israelske valget. Bildet til høyre viser pakistanske studenter under en demonstrasjon mot Gaza-krigen. Plakatene de bærer på viser Hamas-grunnlegger Ahmed Yassin og organisasjonens nåværende leder Khaled Meshaal. Yassin ble drept i et israelsk helikopterangrep i mars 2004. Foto: AFP

Truer med å likvidere Hamas-ledere

Det israelske regjeringspartiet Kadima innleder valgkampen med å true med å likvidere Hamas-ledere.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Trusselen ble framsatt av transportminister Shaul Mofaz, som i fjor tapte kampen om ledervervet i Kadima, skriver den israelske avisen Haaretz.

Mofaz, som har en fortid som general i det israelske forsvaret, tok under en tale i Sderot mandag opp skjebnen til den israelske soldaten Gilad Shalit, som holdes fanget av væpnede palestinere på Gazastripen.

- Vi kommer ikke til å nøle med å sende dere samme vei som vi sendte Yassin og Rantissi, sa Mofaz i sitt budskap til Hamas-ledelsen på Gazastripen.

Debatt:Diskutér Midtøsten-konflikten her

Hamas-bevegelsens grunnlegger og åndelige overhode Ahmed Yassin ble likvidert i et israelsk attentat i mars 2004, og Hamas-lederen Abd al-Aziz al-Rantissi led samme skjebne noen uker senere.

Kadima har tidligere omtalt seg selv som et liberalt sentrumsparti, men sliter på meningsmålingene foran valget på ny israelsk nasjonalforsamling 10. februar.

Partiets leder, utenriksminister Tzipi Livni, har også lagt an en tøffere tone de siste ukene, vel vitende om at høyrepartiet Likud med tidligere statsminister Benjamin Netanyahu i spissen ligger godt an til å erobre regjeringskontorene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder