FENGSLET: Den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi ble fengslet etter at en amerikansk mann svømte til boligen der hun satt i husarrest. Foto: AFP

Advokat nektes å forsvare Suu Kyi

Militærjuntaen i Burma nekter den framtredende advokaten og menneskerettsaktivisten Aung Thein å forsvare fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. USA forlenger sine sanksjoner mot Burma.

Artikkelen er over ti år gammel

Aung Thein opplyste lørdag at han dagen før fikk sin lisens til å arbeide som advokat inndratt. Aung San Suu Kyi ble fortsatt holdt innesperret i det beryktede Insein-fengselet i Rangoon, og er siktet for å ha brutt betingelsene for at hun fikk være i husarrest.

USAs president Barack Obama har forlenget de amerikanske straffetiltakene mot den burmesiske juntaen.

- Jeg har kommet fram til at det er nødvendig å opprettholde de nasjonale unntakstiltakene overfor Burma, framholdet Obama.

LES OGSÅ:Suu Kyi: Har ikke gjort noe galt

Husarrest

Juntaen har holdt Aung San Suu Kyi i husarrest i nesten 20 år. I 1990 ledet hun sitt parti, Nasjonalligaen for demokrati NLD, til valgseier. Generalene godtok ikke resultatet og ser nå ut til å ville bringe Suu Kyi til taushet foran nye valg som planlegges holdt neste år.

FN og USA har stilt seg i spissen for krav om at Suu Kyi straks må settes fri, etter at hun sist torsdag ble hentet i sitt hjem og brakt til Insein. Det skjedde etter at en eksentrisk amerikaner hadde svømt over en innsjø og tatt seg inn i huset hennes.

LES OGSÅ:«Sprø» amerikaner skyld i Suu Kyi-arrestasjon

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder