Pakistansk jente (11) med Downs fengslet for blasfemi

(VG Nett) En jente med Downs syndrom er arrestert og fengslet for blasfemi i Pakistan. Hun er anklaget for å ha brent sider med vers fra koranen, ifølge politiet og aktivister.

Øyvind Gustavsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Politiet gikk til aksjon mot den kristne jenta, Rimsha Bibi, torsdag fordi hun skal ha holdt brente sider hvor det hadde stått islamsk tekst og vers fra koranen, opplyser pakistanske myndigheter søndag.

Jenta ble fengslet i Islamabad, og søndag kveld var hun fortsatt i politiets forvaring, ifølge NTB.

Én rapport hevder hun er flyttet til et fengsel i byen Rawalpindi.

Krever løslatelseumiddelbart

Organisasjonen Woman's Action Forum (WAF) fordømmer pågripelsen av Rimsha og krever at hun blir løslatt umiddelbart.

Det er dødsstraff for blasfemi i Pakistan, og det finnes flere eksempler på kristne som er dømt til døden under anklage om blasfemi.

Ifølge Tahira Abdullah, talsperson for WAF, blir imidlertid saken mot 11-åringen behandlet som ungdomskriminalitet, og ikke innenfor rammene av blasfemilovgivningen, melder NTB.

Rimsha ble framstilt for varetekt fredag, og blir sittende fengslet i 14 dager, sier en politimann. Det er ventet at rettssaken mot henne starter i slutten av denne måneden.

Det er minoritetsorganisasjonen APMA som opplyser at jenta har Downs syndrom. Ifølge organisasjonen bor elleveåringen og foreldrene i Mahrabad, et slumområde med rundt 800 kristne. Bostedsopplysningen bekreftes av Pakistan Christian Post.

Ville brenne husene

Sinte muslimer holdt demonstrasjoner og krevde at hun skulle bli straffet, opplyser en ikke navngitt tjenestemann.

- Vi måtte registrere saken ganske raskt for å unngå en ubehagelig situasjon, sier kilden til AFP søndag, ifølge NTB.

Ifølge Pakistan Christian Post truet illsinte muslimer med å brenne hjemmene til de kristne i Mahrabad, dersom ikke 11-åringen var straffet etter fredagsbønnen. De kristne beboerne flyktet derfor til andre slumområder i Islambad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder