REGN I BOSTON: Tåke og regn skjuler store deler av Bostons skyline en våt vinterdag i januar i fjor. Foto: Michael Dwyer , Ap

Rørende etterlysning tar nettet med storm: 42 år senere leter krigsveteranen fortsatt etter kvinnen som reddet livet hans

Den eldre mannen slet med skyldfølelse etter krigen og hadde
egentlig planlagt å ta sitt eget liv. Et møte med en vakker kvinne i regnet endret alt.

  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Jeg møtte deg i regnet på årets siste dag i 1972» er tittelen på en etterlysning som ble lagt ut på «Missed connections»-delen av nettstedet Craigslist for ti dager siden.

Det rørende brevet går nå verden rundt og er blant annet omtalt av britiske Daily Mirror og The Independent. Magasinet Wired kaller det den «beste etterlysningen noensinne» og mener forfatteren, som skal være en eldre mann fra Boston i USA, fortjener en Pulitzerpris.

I etterlysningen forteller mannen, som la ut brevet anonymt, at han tjenestegjorde som bombeflypilot under krigen i Vietnam. Krigsveteranen sier han aldri klarte å legge krigen bak seg. På en regnvåt nyttårsaften i 1972 vurderte han å begå selvmord, men på veien hjem til sin egen leilighet stanset han plutselig opp.

«Det var da jeg så deg. Du hadde søkt tilflukt under balkongen ved the Old State House. Du hadde på deg en blågrønn ballkjole, som for meg fremsto som både majestetisk og latterlig. Det brune håret ditt var gredd til en side av ansiktet ditt og en galakse av fregner lå som støv på skuldrene dine», skriver mannen.

«Jeg hadde aldri sett noe så vakkert».

Sett denne? Se de rørende bildene – den kreftsyke hundens siste dag

Bestemte seg for å leve

Amerikaneren gikk bort til kvinnen og de to begynte å prate. Hun fortalte ham at hun var lei seg fordi hun var forlovet med en mann hun ikke elsket.

«Jeg spurte om du hadde lyst på en kopp kaffe. Du sa ja, men bare hvis jeg ble med».

Mannen skriver at de to dro videre til en kafé i nærheten. Kvinnen trøstet mannen og de to snakket sammen i en times tid, før krigsveteranen forlot bordet for å besøke toalettet.

«Jeg husker at jeg lurte på om jeg skulle kysse deg, eller om jeg skulle fortelle deg hva jeg hadde gjort i cockpiten i det bombeflyet uken i forveien, eller om jeg skulle dra tilbake til pistolen som ventet på meg», forteller mannen.

Fått med deg? Facebook-toppen med rørende innlegg etter ektemannens død

«Jeg var knust»

Han bestemte seg der og da for at han ville leve. Da han skulle gå ut igjen til kvinnen, som han sier reddet livet hans, var hun plutselig borte.

«Jeg var knust. Jeg gikk tilbake til kafeen hver dag i et år, men jeg så deg aldri igjen».

Minnet om møtet, og tanken på at han en dag kunne finne tilbake til kvinnen, bidro til å fjerne alle suicidale tanker, skriver den eldre mannen.

Les også: Josefines rørende brev

«Du er fortsatt med meg»

I slutten av etterlysningen forteller mannen at det var slekt og venner som oppfordret han til å bruke nettet for å lete etter «den vakre kvinnen i en grønnblå ballkjole».

Den eneste konkrete informasjonen han vet om kvinnen er hennes fornavn, som han velger å holde for seg selv, og at hun bodde i Boston.

Han forteller videre at han giftet seg med en annen kvinne, men at han ble enkemann for fire år siden. Hans eneste sønn døde også for året etter kona.

Mannen understreker at han har levd et fint liv, men at han aldri kan glemme kvinnen han møtte i 1972, spesielt når det regner i Boston.

«Så hvor enn du har vært, hvor enn du er, og hvor enn du skal, husk dette: Du er fortsatt med meg».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder