«Nedstengingen» av Bangkok har begynt

DEMONSTRASJONER: Protesterer i Bangkok mandag morgen. Titusenvis av demonstranter blokkerer viktige gatekryss for å skape trafikkaos i hovedstaden. Foto: AP Photo/ NTB scanpix

Thailands statsminister vil diskutere dato for nyvalg

Statsminister Yingluck Shinawatra ber om innspill til dato for nyvalg.

Artikkelen er over seks år gammel

Konkret inviterer hun valgkommisjonen, partier og protestledere til å delta på et forhandlingsmøte. Øvrige detaljer om møtet er foreløpig ikke kjent.

Invitasjonen kommer samme dag som flere tusen demonstranter igjen har tatt til gatene for å lamme den thailandske hovedstaden Bangkok i protest mot landets regjering.

Titusenvis av demonstranter blokkerer viktige gatekryss for å skape trafikkaos i hovedstaden. Forberedelsene til denne protesten var tydelige allerede søndag kveld. Det ble da varslet at aktivistene har som intensjon å hindre at offentlig ansatte skal kunne komme seg til jobb og strømmen til offentlige institusjoner skal slås av.

Demonstrantene, som ledes av politikeren SuthepThaugsuban, vil velte den sittende regjeringen og statsminister Yingluck Shinawatra. Som erstatning vil de ha en utvalgt regjering.

I morgentimene mandag ledet protestleder Suthep en stor protestmarsj fra demonstrantenes base, monumentet for demokrati, i vest av Bangkok til senteret av byen og veiene Ratchaprasong og Sukhumit.

- Vi setter i gang vårt eget kupp, et kupp i regi av folket. Vi har ikke behov for militæret, men vi oppfordrer alle offentlige tjenestemenn til å ta del i vår protest, sa Suthep.

20.000 sikkerhetsstyrker skal være ut i gatene i forbindelse med mandagens demonstrasjon for å overvåke situasjonen. Det har foreløpig ikke vært noen tegn på at styrkene kommer til å gripe inn i situasjonen med makt.

Åtte mennesker, blant dem to politifolk, har blitt drept i urolighetene i Thailand de siste ukene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder