ALVORLIG SITUASJON: 30 år gamle Edward Snowden befinner seg angivelig fremdeles i transittområdet på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva uten gyldig pass og mulighet til å komme seg videre Foto: Reuters / NTB scanpix

FSB og FBI har fått i oppdrag å løse Snowden-saken

Den russiske etterretningsorganisasjonen FSB og amerikanske FBI har fått beskjed om å prøve å finne en løsning på hva de skal gjøre med spionsiktede Edward Snowden.

  • NTB

Artikkelen er over syv år gammel

Russlands president Vladimir Putin og hans amerikanske kollega Barack Obama har bedt sine respektive etterretningssjefer finne ut av den fastlåste situasjonen.

- Selvfølgelig har de ikke nå noen løsning som vil fungere for begge parter, så de har beordret FSB-sjef Aleksander Bortnikov og FBI-sjef Robert Mueller til å holde kontakten fortløpende og komme fram til løsninger, sa lederen for det russiske sikkerhetsrådet Nikolaj Patrusjev i et TV-intervju med Rossiya 24 mandag.

Amerikaneren Edward Snowden har lekket dokumenter som viste at myndighetene i USA har drevet omfattende overvåking av tele- og datatrafikk. USA har reagert med å sikte 30-åringen for spionasje og ønsker ham utlevert.

Snowden har søkt asyl i Ecuador, men han befinner seg angivelig fremdeles i transittsonen på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva uten gyldig pass.

Ecuadors president sa nylig at skjebnen til Snowden nå er fullt og helt i russiske hender. President Rafael Correa presiserer at de ikke kan behandle Snowdens asylsøknad før han kommer til Ecuador eller til en av landets ambassader.

Les også

Mer om

  1. USA

Flere artikler

  1. Snowdens asylsøknad behandles av UDI

  2. President Correa ble ringt opp av Joe Biden i Snowden-saken

  3. Snowden ikke om bord i flyet til Havanna

  4. Guardian: - USA spionerte på alliertes ambassader

  5. Snowden: Jeg er utsatt for ren forfølgelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder