- Voldtektsanklagen ikke oppsigelsesgrunn ** CNN: Gift trebarnsfar også sagt opp

OPPSAGT: I dette brevet blir Marte avskjediget av arbeidsgiveren sin på grunn «upassende og uakseptabel oppførsel». Her sitter Marte Deborah Dalelv utenfor Sjømannskirken i Dubai. Foto: MATTIS SANDBLAD

Arbeidsgiveren: - Vi sympatiserer med Marte (24)

Marte Dalelvs formelle arbeidsgiver, Al Mana Interiors, har uttalt seg for første gang siden saken ble kjent.

  • Erlend Ofte Arntsen
  • Ingeborg Huse Amundsen

Artikkelen er over seks år gammel

I en pressemelding redegjør Hani El Korek, en talsmann for interiørbutikken, for hvorfor de sparket Marte, som ble dømt til 16 måneders fengsel i Dubai etter å ha anmeldt en voldtekt.

- Representanter for selskapet har vært støttende i sin kommunikasjon til Marte gjennom hennes vanskeligheter. Det var kun når Dalelv selv avslo å ha positiv og konstruktiv debatt om hennes status som ansatt, og avsluttet kontakten med sin arbeidsgiver, at selskapet ble nødt til å avslutte relasjonen med henne, skriver El Korek og fortsetter:

- Avgjørelsen hadde ingenting å gjøre med voldtektsanklagen.

Under sterkt press

VG har tidligere fortalt hvordan Marte fikk sparken etter å ha anmeldt voldekten. Oppsigelsesbrevet var signet Al Mana Interiors-eier Wissam Al Mana, som er Janet Jacksons ektemann.

Al Mana Interiors var Marte Dalelvs (24) formelle arbeidsgiver og franchisetaker i The One Total Home Experience, et svenskledet selskap som rekrutterte Marte til jobben.

Begge selskapene har vært under sterkt press de siste dagene. Selskapenes Facebook-sider har blitt fjernet og kritikken har haglet på Twitter. Dette er første gang noen uttaler seg offentlig siden saken ble kjent.

MARTES SJEF: Wissam Al Mana, som regnes for å være god for en dollarmilliard, signerte oppsigelsesbrevet. Her er han med sin kone Janet Jackson. Foto: AP/GUTTMAN ASSOCIATES/MARCO GLAVIANO


Fortsatt åpen for å hjelpe

El Korek hevder at Al Mana Interiors gjentatte ganger har tilbudt Marte støtte.

- Vi sympatiserer med Marte Dalelv i denne veldig vanskelige situasjonen. Representanter for selskapet var ved hennes side under den innledende etterforskningen og under avhør, i tillegg til at de tilbrakte flere dager både på politistasjonen og på aktors kontor for å få henne frigitt, skriver El Korek.

El Korek uttaler også at Al Mana Interiors ikke har stengt døren.

- Vi fortsetter å være åpne for å hjelpe Dalelv og å forlenge hennes ressurser gjennom den rettslige prosessen i Dubai. Vi håper at vi kan gjenoppta en positiv diskusjon rundt hvilken assistanse hun trenger i denne vanskelige tiden.

CNN: Gift trebarnsfar også sagt opp

Det har vært uklart hvorvidt mannen Marte mener voldtok henne også mistet jobben.

Ifølge CNN, som har snakket med en anonym kilde i Al Mana Interiors, så skal den anklagede mannen, som er gift og har tre barn, også ha blitt sagt opp. Oppsigelsesgrunnen skal ha vært den samme som for Marte, ifølge kilden: Konsumering av alkohol på en ansattsamling.

Den anonyme kilden avviser også at Martes nærmeste sjef skal ha bedt henne si det var frivillig og hevder at dette framkom i dialog Marte hadde med politiet i Dubai, som den nærmeste sjefen tolket for henne.

Mer om

  1. Midtøsten

Flere artikler

  1. Lundgren: - Det var feil å sparke Marte

  2. Fjernet Facebook-side etter klagestorm

  3. Advokat: Voldtektsanklaget mann også benådet i Dubai

  4. Marte innkalt til statsadvokaten

  5. Janet Jacksons ektemann ga Marte sparken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder