RETTSSAK: Her forlater Dominique Strauss-Kahn, tidligere direktør for det Internasjonale pengefondet (IMF) sitt hotell på vei til retten. Han er blant annet tiltalt for å ha fått en prostituert kvinne til å gjøre ting hun ikke ønsket. Foto:Christophe Ena,Ap

Rettssaken mot tidligere pengefond-sjef: Prostituert: – Jeg tok IMF-selfie med Strauss-Kahn

Den tidligere prostituerte «Jade» sier hun tok bilder av seg selv og Dominique Strauss-Kahn på kontoret i hovedkvarteret til Det internasjonale pengefondet (IMF).

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I Carlton-saken som går for retten i Lille, har «Jade» sagt at hun aldri fortalte Strauss-Kahn at hun var prostituert, men at han fikk henne til å gjøre ting hun ikke ønsket. Dommeren ville vite hvorfor hun i 2010 ble med ham til Washington, der IMF har hovedkontor.

– Hvordan kunne jeg si nei, for 2.000 euro? Jeg elsker å reise og hadde aldri vært i Washington, svarte «Jade», som sa at Strauss-Kahn tok henne med seg til kontoret, der hun tok bilder sammen med ham.

Under turen fikk hun beskjed om å utvise diskresjon og late som om hun var Strauss-Kahns sekretær, forklarte hun videre.

– Sjeldne fester

Tirsdag brukte Strauss-Kahn mye tid på å undergrave tiltalens beskrivelser av sexfestene som står sentralt i saken. Strauss-Kahn forklarte blant annet at han ledet Det internasjonale pengefondets (IMF) arbeid med å «redde verden fra finanskrise», og ikke hadde tid til mer enn rundt fire slike treff i året.

Han beskrev festene som en gruppe venner som møttes i Paris, enten til lunsj eller på kveldstid. Han nektet imidlertid for å ha hatt noe med organiseringen av treffene å gjøre, og gjentok budskapet om at han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

– Jeg syns prostitusjon er forferdelig, sa Strauss-Kahn.

LES OGSÅ: Her er Strauss-Kahns sex-hotell

Halliktiltalt

«Jade» og «Mounia», som også er tidligere prostituert, beskrev treffene ganske annerledes.

– Det var Strauss-Kahn, omringet av kvinner. Det var ingen andre menn der. Ingen spurte hva jeg het. Det eneste var en hånd på hodet mitt som ba om oralsex, sa «Jade» om en fest ved et dyrt hotell i Paris.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om Strauss-Kahn og hans medtiltalte har drevet hallikvirksomhet ved å tilrettelegge for, tjene på eller oppfordre til prostitusjonen.

Strauss-Kahn inngikk i 2012 et forlik med en tidligere renholder som anklaget han for seksuelle overgrep.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder