I FYR OG FLAMME: Donald Trump brukte som vanlig harde gloser mot Obama-administrasjonen i protesten utenfor Kongressen onsdag.

I FYR OG FLAMME: Donald Trump brukte som vanlig harde gloser mot Obama-administrasjonen i protesten utenfor Kongressen onsdag. Foto: Thomas Nilsson/VG ,

Trump: ­- Aldri, aldri, aldri sett noe så inkompetent

Protesterte mot Iran-avtalen med Sarah Palin og Ted Cruz

WASHINGTON D.C. (VG) Atomavtalen med Iran er så godt som banket, men likevel samlet tusenvis seg i protest utenfor Kongressen. I sentrum stod presidentkandidat Donald Trump.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Som vanlig var han ikke forsiktig med glosene mot den sittende Obama-regjeringen.

­– Jeg har gjort avtaler i lang tid, mange gode avtaler, men jeg har aldri, aldri, aldri sett noe så inkompetent som det som er forhandlet i denne avtalen med Iran. Jeg mener aldri, sa Trump fra scenen foran flere tusen oppmøtte på gressplenen foran Kongressbygget i Washington D.C.

I forrige uke ble det kjent at president Barack Obama harsikret seg nok støtte til å unngå at Kongressen underkjenner atomavtalen med Iran, om legger opp til at mange sanksjoner mot Iran oppheves mot at Iran legger alle planer om utvikling av atomvåpen bort.

Bakgrunn: Iran godtar å kutte atomkapasiteten

Fire gisler i Iran

Taleren før Trump var den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz.

– Iran-avtalen er katastrofal. Det er den største trusselen mot Amerika, sa han beskyldte Obama-administrasjonen for dermed å finansiere radikal islam og at myndighetene lar i stikken de fire amerikanerne som sitter fanget i lran.

Det siste – de fire kidnappede amerikanerne – har imidlertid Trump en plan for.

– Hvis jeg blir valgt til president så garanterer jeg at de fire er tilbake – til og med før jeg blir svoren inn, sa den frittalende forretningsmogulen som gjør det svært godt på målingene.

VG mener: Historisk i Wien

Mann lagt i bakken

Trump har tidligere sagt at han gjerne inkluderer tidligere Alaska-guvernør Sarah Palin i en eventuell regjering. I dag var begge samlet i D.C. for å protestere.

Midt under hennes tale ble en ropende mann som forsøkte å komme seg opp på scenen med en bunke papirer. Han ble imidlertid lagt i bakken av politiet før han kom seg i nærheten av Palin.

Cruz og Trump har støttet hverandre, og da Cruz skulle introdusere Trump i D.C. kalte han ham sin gode venn. Til CNN sa Cruz følgende om å invitere Trump til protesten i regi av Tea Party Patriots.

TALTE: Tidligere Alaska-guvernør Sarah Palin deltok i protesten. Foto: Thomas Nilsson/VG ,

– Jeg liker Donald. Han er en venn. Når Donald kommer til et arrangement bringer han med seg en armé av TV-reportere.

– Iran får alt

Blant publikum har de fleste innsett at slaget etter alt å dømme er tapt.

– Jeg vet at det sannsynligvis allerede er en avtale som er klar, men vi må gjøre det vi kan for å fortelle at vi er imot, sier Rose Prescott (63) fra Phoenix til VG.

Hun og venninnen Diane Delaura (61) hadde kjøpt med seg en oppblåsbar Obama-figur på vei til protesten for at folk kunne slå på den.

– Det er en dårlig avtale. Vi får ingenting ut av det, mens Iran får alt, sier Prescott.

OPPBLÅSBAR OBAMA: Diane Delaura (61) og Rose Prescott (63) hadde med en oppblåsbar figur av Obama fordi de mente folk hadde lyst til å gi et slag. Foto: Thomas Nilsson/VG ,

Den tidligere marinesoldaten Jim Griffin hadde for anledningen kledd seg ut som Captain America og veivet med et stort amerikansk flagg.
– Vi er her for å feire kjærligheten til Amerika. Vi vil aldri gi opp landet vårt.
– Hva syntes du om avtalen?
– Helt galskap og forræderi. Rent forræderi.

I PROTEST: Den tidligere marinesoldaten Jim Griffin var utkledd som Captain America under onsdagens protest utenfor Kongressen. Foto: Thomas Nilsson/VG ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder