KAMPKLART: Krigsskipet USS Barry er et av fire som USA har stasjonert i Middelhavet i forbindelse med krisen i Syria. Foto: REUTERS

- USA planlegger et tredagers angrep mot Syria

USA planlegger et tre dager langt angrep mot Syria. Dette er lengre enn hva man først hadde forestilt seg, skriver Los Angeles Times.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

To amerikanske offiserer sier til avisen at Det hvite hus har bedt om en lengre liste over bombemål enn de 50 som allerede er plukket ut.

De to offiserene uttaler seg anonymt fordi de ikke har lov til å snakke med media.

- Trengs kraftigere skyts

Planen skal ifølge avisens kilder være å gjennomføre en lang rekke rakettangrep, som så vil bli etterfulgt av nye angrep mot mål som enten ikke ble truffet eller som ikke ble ødelagt av de første rakettene.

At det nå planlegges for et tredagers, intensivt angrep reflekterer ifølge avisen at Det hvite hus og Pentagon mener det må kraftigere skyts til for å gjøre selv minimal skade på styrkene til president Bashar al-Assad.

LES OGSÅ: Forsker om et mulig angrep på Syria: - Meget farlig

Flere angrepsmuligheter

Fem amerikanske krigsskip befinner seg nå i det østlige Middelhavet. De kan brukes til å skyte ut kryssraketter og luft til bakke-raketter mot Syria på lang avstand uten at syrisk luftvåpen har mulighet til å slå tilbake.

Men nå vurderer amerikanske myndigheter også å ta i bruk bombefly fra luftforsvaret, ifølge avisen.

KAN BENYTTES: Hangarskipet USS Nimitz er utstyrt med en rekke jagerfly som kan brukes i angrep mot Syria. Skipet befinner seg nå i Rødehavet. Foto: REUTERS

Syria er også innen rekkevidde for en hangarskipsgruppe som befinner seg i Rødehavet, og som også kan skyte ut kryssermissiler.

- Det vil bli flere skuddsalver og en vurdering etter hver runde med utskytinger, men alle innenfor 72 timer og en klar indikasjon når vi er ferdige, sier en av offiserenen som har kjennskap til planleggingen til LA Times.

Carl Bildt: - Må være 30 år i Syria for å lykkes

MØTER MOTSTAND: Obama har bedt Kongressen om støtte til et angrep på Syria som svar på det han mener er regimets bruk av kjemiske våpen, men møter motstand fra flere hold i denne saken. Lørdag demonstrerte mennesker i hans hjemby Chicago mot angrepet som nå er under planlegging. Foto: AFP

Søker bred støtte hjemme

Den økte planleggingen kommer samtidig som president Barack Obama og hans støttespillere forbereder seg på sin egen offensiv for å skaffe seg støtte i opinionen, samt blant kongressens medlemmer, for å kunne bruke militær makt for å straffe Assads regjering for angivelig bruk av kjemiske våpen mot sivile forrige måned.

Obama planlagger mandag å stille opp i seks intervjuer med CBS, NBC, ABC, PBS, CNN og Fox News. Han vil også holde en tale til nasjonen fra sitt kontor på tirsdag, kvelden før Senatet er ventet å stemme over presidentens forslag om angrep på Syria.

Putin: Flertallet er enig med meg

SØKER STØTTE: President Obama, her fotografert under G20-møtet i Moskva tidligere denne uken. Foto: AFP

Sender feil signaler

Obama har ikke villet si om han vil beordre et angrep likevel dersom Kongressen stemmer imot, men lørdag sa han følgende i sin ukentlige tale på radio:

- Å ikke svare på disse uhyrlige angrepene vil øke risikoen for at kjemiske våpen blir brukt igjen, at de havner i hendene på terrorister som kan bruke dem mot oss, og det ville sende forferdelige signaler til andre nasjoner om at det ikke vil være noen konsekvenser for deres bruk av slike våpen, sa president Obama.

LES OGSÅ: Kerry sammenligner Syria med Nazi-Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder